Svet

Direktno.rs

21. 06. 2024. 16:00 0

Nije odvezao devojku na aerodrom, pa POPIO TUŽBU?!

Sud u Novom Zelandu odbacio je tužbu koju je podnela devojka protiv bivšeg partnera nakon što je nije odvezao na aerodrom, pa je zbog toga propustila let kojim je trebalo da stigne na koncert sa prijateljima, prenosi BBC. Optužila je svog tadašnjeg dečka da je prekršio "usmeni dogovor" u kojem se obvezao da će je odvesti na aerodrom, ali i da ostane u njenoj kući i čuva joj pse.

Prema pravnom dokumentu koji daje samo inicijale podnosioca zahteva i tuženog, žena je izjavila da je zamolila svog dečka da je pokupi kod kuće i odveze na aerodrom između 10:00 i 10:15 ujutro.

On to nije učinio, rekla je novozelandskom sudu za rešavanje sporova, koji se bavi sporovima male vrednosti, do 30.000 novozelandskih dolara, ili oko 17.000 evra. Zbog toga je propustila let i morala je da plati dodatne troškove, uključujući putovanje sledećeg dana i smeštaj svojih pasa. U dokumentu još nastavlja da opisuje neugodnosti sa kojima se suočila, kao što su troškovi prevoza do aerodroma. Par je do ove svađe bio u vezi šest i po godina.

Pre nego što je slučaj odbačen, sud je proverio da li je partner ove devojke sklopio ugovor da je odveze na aerodrom i čuva njene pse.

- Partneri, prijatelji i kolege sklapaju društvene dogovore, no malo je verovatno da se oni mogu zakonski sprovesti osim ako strane ne izvrše čin koji pokazuje nameru da će izvršiti svoja obećanja. Kad prijatelj ne održi svoje obećanje, druga osoba može pretrpeti finansijske posledice, ali se može dogoditi da im taj gubitak nije moguće nadoknaditi - napisala je sutkinja suda Krisija Kouvi u odluci.

Sutkinja je utvrdila da je "priroda obećanja deo uobičajenog davanja i primanja u intimnom odnosu" i da kao takvo nema elemente ugovora.

- S obzirom na to da su se strane dogovorile u kontekstu njihovog privatnog odnosa, žena nije dokazala da ima pravo na zahtev, te se on odbacuje - obrazlaže sutkinja.

Odluka suda donesena je u martu, ali je objavljena tek u četvrtak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati