Svet

[ Izvor: Mediji ]

24. 05. 2024. 13:13 1

NOVA PRAVILA za turiste u Grčkoj od 1. juna

Turisti iz Srbije uveliko se spremaju da krenu put Grčke, a od 1. juna čekaju ih neka nova pravila.

Ove sezone najtraktivnija destinacija među Srbima uvodi novitete kada su u pitanju automobili kojima dolazite, a neće biti isto ni na tamošnjim plažama - prema novom zakonu, najmanje 50% površine plaže moraće da ostane dostupno javnosti.

Zbog radova, spremite se i na gužve, ako planirate da koristite obilaznicu oko Soluna.

- Kada je reč o automobilima i sopstevnom prevozu, odnosi se isključivo na električne automobile, nemamo ih puno u Srbiji. Radi se o tome da oni neće moći da uđu sa punim baterijama na trajekte, to je mera opreznosti, zbog visokih temperatura. Ono što jeste problem, kad idemo iz kontinentalne Grčke na bilo koje ostrvo, u Grčkoj ima jako puno brzih i običnih punjača za električne automobile, međutim na ostrvima to nije tako rasprostranjena infrastruktura - rekao je Seničić za televiziju Nova i dodao:

- Dakle, za očekivanje bi bilo da dopunite svoj automobil pre odlaska na ostrvo, to će biti problem. Ista je stvar i sa povratkom s ostrva. Kako će se to kontrolisati - nije poznato, ali svakako to pretpostavlja da će biti nekoliko redova - za električne i obične automobile, da će se praviti delimične gužve, treba biti spreman na to.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati