Svet

[ Izvor: Raskrikavanje ]

24. 05. 2024. 19:57 7

Ruska crkva NEOBAVEŠTENA o molitvi za srpski narod?

Brojni domaći mediji objavili su vest da je patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril naložio molitvu za bratski srpski narod uoči glasanja o Rezoluciji o Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Međutim, na zvaničnom veb-sajtu Ruske pravoslavne crkve takve vesti nema, prenosi portal Raskrikavanje.

- Naložio sam da se u svim ruskim crkvama u otadžbini i rasejanju u noći između 22. i 23. maja služi svenoćno bdenje za spas našeg bratskog srpskog naroda - navodi se u citatu koji je pripisan patrijarhu Kirilu, a koji su preneli brojni portali u Srbiji i regionu, između ostalih i Novosti, Politika, Republika, B92, Happy, Alo, Objektiv, 24sedam, Informer...

Na inače vrlo ažurnom zvaničnom veb - sajtu Ruske pravoslavne crkve ovakve vesti nema, piše portal Raskrikavanje. U samoj Ruskoj pravoslavnoj crkvi takođe ne znaju o čemu se radi.

- Ni ja ni moje kolege ništa ne znamo o ovakvom naređenju - rekao je za Raskrikavanje predstavnik odeljenja za odnose sa javnošću Ruske pravoslavne crkve sa sedištem u Moskvi Vakhtang Kipšidze.

U nekim tekstovima srpskih medija se pored fabrikovanog citata nalazi i podsetnik da će se u Njujorku 23. maja pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija glasati o Rezoluciji o Srebrenici.

- Naša delegacija, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pokušaće da se koliko god može odupre dokumentu koji ima nameru da na leđa Srbije stavi etiketu genocidne države - stoji u tim tekstovima.

Generalna skupština UN usvojila je u četvrtak rezoluciju kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici. Rezolucija takođe osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati