Svet

[ Izvor: Mediji ]

18. 04. 2024. 19:35 13

Sprečen atentat na Zelenskog: Uhapšen Poljak, ovo je bio plan

Muškarac iz Poljske uhapšen je pod optužbom da je bio spreman da špijunira za rusku vojnu obaveštajnu službu i pomogne joj u planiranju atentata na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, rekli su poljski tužioci, a prenosi Associated Press.

Kancelarija poljskog nacionalnog tužioca navela je u saopštenju da je muškarac, identifikovan samo kao Pavel K, optužen da je bio spreman da prenese informacije o bezbednosti aerodroma ruskim agentima i da je uhapšen juče u Poljskoj.

- On je tražio kontakt s Rusima koji su direktno uključeni u rat u Ukrajini i očekivalo se da će preneti detaljne informacije o aerodromu Rzesov-Jasionka u jugoistočnoj Poljskoj, blizu granice s Ukrajinom, koji je ulaz za međunarodne vojne i humanitarne potrepštine za Ukrajinu. Aerodrom je pod kontrolom američkih trupa. Ako bude proglašen krivim, mogao bi dobiti do osam godina zatvora - navodi se u saopštenju.

Tužioci su naveli i da je hapšenje rezultat bliske saradnje s tužiocima i bezbednosnim službama Ukrajine, koji su pružili ključne dokaze.

Članica Evropske unije Poljska daje čvrstu podršku susednoj Ukrajini i Zelenskom u odbrani od ruske agresije više od dve godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati