Svet

[ Izvor: Mediji ]

16. 04. 2024. 14:46 4

Amerikanci tvrde: Izrael će se svetiti Iranu

Američki zvaničnici očekuju da bi potencijalni odgovor Izraela na iransko raketiranje te zemlje u subotu uveče mogao da bude limitiran i da bi se najverovatnije radilo o napadima na iranske vojne snage i proiranske grupe van Irana, izjavila su četvorica neimenovanih američkih zvaničnika za En-Bi-Si njuz.

Američka procena je bazirana na razgovorima između zvaničnika SAD i Izraela, koji su vođeni pre nego što je Iran ispalio više od 300 dronova i raketa na Izrael, dodaje američka medijska kuća.

Američki zvaničnici su rekli da nisu obavešteni o konačnoj odluci Izraela o tome na koji način će odgovoriti i da li su se opcije promenile nakon napada tokom vikenda. Takođe, rekli su da nije jasno kada bi moglo da dođe do izraelskog odgovora, dodajući da bi mogao da se desi u bilo kom trenutku.

Izraelski ratni kabinet održao je u ponedeljak uveče sednicu na kojoj se razgovaralo o vojnom odgovoru Izraela na napad Irana, ali bez izazivanja sveopšteg rata.

Izraelski Kanal 12 javio je da je namera izraelskih vlasti da krenu u akciju koordinisanu sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali američki mediji prenose da su iz SAD poručili da neće učestvovati u mogućem odgovoru Izraela Iranu.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin održao je u ponedeljak razgovore sa kolegama iz Evrope i sa Bliskog istoka, izražavajući podršku Izraelu nakon iranskih napada, ali je isto tako naglasio da je važno da se spreči širenje konflikta, navodi Rojters.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati