Svet

[ Izvor: Agencije ]

15. 04. 2024. 17:46 3

Dodik: RS će pokrenuti postupak samostalnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska, kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici, pokrenuti postupak samostalnosti.

Ponosan sam na odlučnost da sprovedemo mere po pitanju samostalnosti, rekao je Dodik na konferenciji za novinare, prenosi RTRS. Istakao je da je elita bosanskih muslimana rezolucijom o Srebrenici postigla ozbiljan auto-gol.

- Genocid u Srebrenici se nije desio, da jeste ne bi bilo potrebe da se stalno nameće ta tema. Presude sudova se odnose na pojedince, a ne na narod - kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, na prostoru Srebrenice od 1992. do 1995. godine poginulo je 4.100 Muslimana, a nigde se ne spominje između 2.500 i 3.500 Srba koji su tamo ubijeni.

- Genocid je izmišljotina koja će nas rastaviti. Pokušavaju da nas primoraju da ostanemo i pored činjenice da nas blate. Od Srebrenice žele da naprave sinonim za genocid, a i dalje se ne zna koliko zapravo ima poginulih - rekao je Dodik.

On je poručio da je Republika Srpska stabilna i sposobna da se zaštiti od svih napada i da nikakvi razgovori o prihvatanju rezolucije o Srebrenici neće postojati.

- Mirna podela je jedino rešenje za sve narode u BiH. Centralna izborna komisija BiH je uzurpirala nadležnosti koje pripadaju Republici, a Izborni zakon Srpske je u skladu sa Ustavom - kazao je Dodik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati