Svet

[ Izvor: Agencije ]

06. 04. 2024. 21:36 0

Požari širom Grčke: Službe u pripravnosti (VIDEO)

Širom Grčke od 6.00 časova jutros do 18.00 časova popodne izbio je 71 požar. Zbog situacije sa požarima održan je sastanak sa grupom meteorologa, a potom i sastanak Koordinacionog tela, kojem je prisustvovao ministar za klimatske krize i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas, prenela je Amna.

Na sastanku je razgovarano o snažnom vetru koji će duvati sutra, u ponedeljak i utorak u različitim regionima Grčke, što će rezultirati rizikom od izbijanja istovremenih požara.

Odlučeno je da sve snage Civilne zaštite za regione Peloponeza, Atike, Krita, Severnog i Južnog Egeja i Centralne Grčke budu u stanju pripravnosti zbog visokog rizika od požara.

Konkretno, prema prognozama meteorologa, jaki vetrovi će duvati na severu Egeja, Atici, Beotiji, Kikladima, Kritu i jugoistočnom Peloponezu, što će situaciju učiniti izuzetno opasnom za izbijanje požara.

Što se tiče požara, koji se jutros izbio u šumskoj oblasti Mavros Kolimbos u Lasitiju na Kritu, je bolja, saopštila je Vatrogasna služba.

Kako je saopšteno iz Vatrogasne službe, oni deluju na nekoliko raštrkanih žarišta iznad Mavro Kolimbosa i Kucurasa u planinskom delu, dok na ostalim mestima ima samo dima.

Vatrogasne snage ostaće na licu mesta tokom cele večeri, a u požaru su povređene tri osobe, među kojima i 74-godišnji muškarac koji je sa opekotinama i problemima sa disanjem prebačen u bolnicu Venizelio i intubiran.

Na licu mesta deluje 169 vatrogasaca sa 12 pešačkih jedinica, 30 vozila, dok iz vazduha pomažu četiri helikoptera, od kojih je jedan za koordinaciju. Naselja Mavros Kolimbos, Ahlija, Agija Fotija i Galini od jutros su evakuisana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati