Svet

[ Izvor: Mediji ]

24. 03. 2024. 12:48 12

Zastrašujuće i podlo: Teroristi se hvale HOROR video snimkom iz Moskve

Američke obaveštajne službe veruju da su teroristički napad izveli pripadnici grupe "Islamska država u provinciji Korasan" ili "ISIS-K". Islamska država je preuzela odgovornost za napad, ali Kremlj te informacije nije potvrdio.

Snimak u trajanju od 90 sekundi toliko je detaljan i užasan da ne može da objavi, piše list, dodajući da su teroristi opisali da su to "ekskluzivne scene krvavog napada na hrišćane u Krasnogorsku kod Moskve".

Snimak počinje sa jednim teroristom koji u ruci drži nož i utrčava u dvoranu. Muškarac koji snima video govori "donesi mitraljez" i "sve ih pobij bez milosti". Drugi muškarac nosi mitraljez i utrčava u dvoranu i počinje da puca u svim pravcima.

Napadač koji snima govori "nevernici će biti poraženi uz Božiju pomoć" i ponavlja više puta "Bog je veliki". Nakon toga vide se četvorica napadača kako se odmiču od ulaza i ulaze u glavnu salu.

Najmanje 133 žrtve, 154 osobe ranjene

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu na Krokus siti hol poginule su 133 osobe, a još 154 osobe su povređene. U Rusiji je danas proglašen dan žalosti.

Podsećanja radi, Moskvu je u petak, 22. marta, zadesio stravičan teroristički napad u kom je ubijeno najmanje 133, a ranjeno više od 154 osoba. Ubijeno je i troje dece.

Ko je ISIS-K?

Grupa "ISIS-K" osnovana je krajem 2014 na istoku Avganistana i poznata je po svojoj brutalnosti. Naziv grupe potiče od starog izraza za taj region koji uključuje delove Irana, Turkmenistana i Avganistana.

Grupu od 2020. godine predvodi Šabab al-Muhadžir, po zanimanju inženjer.

Njegovo ime znači "Šabab migrant" što ukazuje na činjenicu da je on prva osoba koja nije ni iz Avganistana ni Pakistana koja predvodi ovu grupu.

Već su napadali Rusiju

On je navodno jedno vreme radio u firmi koja pruža usluge obezbeđenja u Avganistanu i proveo je neko vreme u američkoj vojnoj bazi Bagram u toj zemlji. On i njegova teroristička ćelija u prošlosti su već napadali Rusiju. Preuzeli su odgovornost za smrtonosni samoubilački bombaški napad na rusku ambasadu u Kabulu 2022. godine, u kojem su poginula dva radnika ambasade i četiri druge osobe.

Ranije ovog meseca, ruska Federalna služba bezbednosti /FSB/ je saopštila da je sprečila napad "Islamske države" na moskovsku sinagogu.

"Islamska država" saopštila je ovaj napad bio najnasilniji na Rusiju poslednjih godina.

- Koordinisani napad izveli su borci "Islamske države" na masu hrišćana u Krasnogorsku u predgrađu Moskve - navodi se u saopštenju, objavila je agencija Amak.

Napadači su bili naoružani mitraljezima, pištoljem, noževima i zapaljivim bombama, a samom napadu prethodila je intenzivna operacija praćenja. Pripadnici grupe ubili su desetine "hrišćana pucavši im u glavu", a kasnije su masakrirali druge po hodnicima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati