Svet

[ Izvor: Mediji ]

21. 03. 2024. 08:37 1

Skandal oko Kejt: Šta se to dešava u bolnici?

Privatna bolnica u kojoj je Kejt Midlton operisana odbila je da otkrije da li osoblje koje je navodno pokušalo da izvrši uvid u kraljevsku medicinsku dokumentaciju i dalje radi tamo. Šefovi londonske klinike pokrenuli su hitnu istragu nakon što su mediji objavili da je najmanje jedan član osoblja pokušao da pristupi ličnim podacima princeze od Velsa nakon operacije. Misterija je obavila ceo skandal oko princeze, pošto je prestižna klinika odbija da odgovori kada je prvi put obaveštena o navodnom kršenju privatnosti i da li je osoblje suspendovano.

Navodno kršenje privatnosti dolazi u trenutku kada su se pojavile raznorazne teorije zavere o Kejtinom zdravstvenom stanju, među kojima su teorija da je princeza u komi i čak ona da je mrtva, da je zamenio dvojnik ili da je brak Kejt Midlton i princa Vilijama u nevolji.

Otkrivajući skandal, jedan izvor u bolnici rekao je za Miror: "Ovo je veliko kršenje privatnosti i neverovatno je štetno za bolnicu, s obzirom na reputaciju u lečenju članova kraljevske porodice. Viši bolnički šefovi kontaktirali su Kensingtonsku palatu rekli da će biti sprovedena potpuna istraga. Celokupno medicinsko osoblje je šokirano zbog optužbi".

Londonska policija saopštila je za Dejli mejl da nije u mogućnosti da daje komentare i da ne zna da li je klinika prijavila incident.

Iako je klinika odbila da odgovori na pitanja, saopštila je da čvrsto veruje "da svi pacijenti, bez obzira na status, zaslužuju potpunu privatnost i poverljivost u vezi svojih medicinskih podataka". Detalji Kejtinog stanja nisu otkriveni. Kensingtonska palata je ranije saopštila nije u pitanju rak i da princeza želi da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni.

Incident i tragedija

Ovo nije prvi pokušaj otkrivanja ličnih podataka princeze Kejt. Naime, u decembru je otkriveno da je grupa hakera pokušala da provali u kompjuterski sistem bolnice Kralj Edvarda VII, gde se Kejt prethodno lečila. Samo nekoliko dana pre Božića, grupa je zapretila da će objaviti "podatke iz kraljevske porodice" ukoliko im ne bude plaćeno 300.000 funti u sajber valuti Bitkoin.

Zahtev za otkup je postavljen na "dark vebu", gde su hakeri postavili slike za šta tvrde da su ukradene datoteke, uključujući rendgenske snimke, mišljenje lekara, formulare za registraciju, kliničke beleške i formulare za patologiju.

Dva australijska radio di-džeja 2012. godine su pozvali telefonom bolnicu Kralj Edvard VII i pretvarali se da su kraljica Kamila i princ Čarls. Medicinska sestra Jasinta Saldana povezala ih je sa sestrom koja je pomagala u lečenju vojvotkinje. Tako su dobili informacije o Kejtinom zdravstvenom stanju i sve objavili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati