Svet

[ Izvor: Vijesti ]

14. 03. 2024. 14:24 0

"Nema gde nije napravljena šteta": Meštani o zemljotresu u CG

Epicentar zemljotresa koji je jutros registrovan jačine 5,7 stepeni Rihterove skale bio je u golijskom selu Donje Čarađe, u Goliji, opština Nikšić.

Stanovništvo toga kraja kaže da je to najjači zemljotres koji se u Goliji osetio, prenose Vijesti.

Miladinu Manojloviću zemljotres je srušio štalu, ali kako kaže, dobro je da su zidovi pali sa spoljašnje strane pa nije stradala stoka koja se unutra nalazila. Njegov komšija i rođak Tomislav Manojlović kaže da nije bilo lako jutros slušati "tutnjavu", ali da je najbitnije da nije bilo stradalih, a sva se šteta može nadoknaditi.

Predsednik Mesne zajednice Krstac, Dragoljub Manojlović, kazao je da meštani javljaju da je šteta na objektima u gotovo svim golijskim selima.

- Sreća je da nije bilo ljudskih žrtava, a nije bilo žrtava ni od onoga od čega ovaj narod živi, a to je stoka, jer je od potresa oštećeno dosta štala. Od Prenke do Kazanaca, znači nema sela u Goliji gde potres nije napravio štetu na objektima - rekao je Manojlović.

Goliju obilazi i predsednik Opštine Marko Kovačević.

- Stanovništvo naše opštine praktično je bilo ujedinjeno u strahu od ove prirodne nepogode, koja na svu sreću nije ostavila nikakve veće posledice, pogotovo po ljudske živote. Najviše štete pretrpljeno je ovde u rejonu Golije, gde je bio i epicentar zemljotresa i mi smo kao odgovorna lokalna samouprava odlučili da ovde dođemo i da posetimo meštane i da im ukažemo na činjenicu da je Opština tu za njih u slučaju da postoji potreba za nekom pomoći. Videćemo sada kolika će biti šteta kada obiđemo. Obići će i naše službe koje su zadužene za procenu štete u ovakvim prilikama, tako da ćemo nakon nekog vremena znati koliko ćemo biti u mogućnosti da pomognemo. Ono što je najvažnije jeste da smo opredeljeni da pomognemo i da su ovo prilike u kojima moramo da pokažemo da smo tu za građane, to je i osnova svake lokalne samouprave - poručio je Kovačević.

On je obišao Osnovnu školu "Branko Višnjić" u Krscu, gde nastavu pohađa 12 učenika. Usled zemljotresa u unutrašnjosti škole vidljiva su oštećenja - popucali zidovi, dimnjak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati