Svet

[ Izvor: Mediji ]

01. 03. 2024. 17:00 2

I Srbi među njima: Tinejdžeri mesecima zlostavljali devojčicu

Austrijska policija saopštila je danas da je pokrenula istragu protiv 17 osoba, mahom maloletnika, od kojih su neki državljani Srbije, zbog sumnje u zlostavljanje 12-godišnje devojčice tokom nekoliko meseci.

Dvanaestoro osumnjičenih su maloletnici stariji od 14 godina, jedna osoba ima 19 godina, dvoje su mlađi od 14 godina i nisu krivično odgovorni u Austriji, dok je identitet još dvoje osumnjičenih nepoznat, rekao je Florijan Finda, zvaničnik austrijske policije.

Među osumnjičenima da su državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije, prenosi AP.

Oni su osumnjičeni za ozbiljno zlostavljanje maloletnog lica i pornografsko prikazivanje maloletne osobe, precizirao je Finda.

Sumnja se da se zlostavljanje događalo u periodu od februara do juna 2023. godine u garažama, stanovima osumnjičenih i na drugim lokacijama u Beču, kao i da je u jednom slučaju korišćeno nasilje, a da je u ostalim žrtva verbalno bila primorana na odnose, rekli su istražitelji, a prenosi Telegraf pisanje Tanjuga.

Žrtva i njena majka su prijavile slučaj vlastima u oktobru, navodi AP.

Posle opsežnih istraga, u četvrtak je saslušano 13 osumnjičenih starih 14 godina ili više, neki su priznali dela, drugi odbacili, a jedan je uhapšen zbog opiranja policiji. Istražitelji još ispituju materijal s njihovih mobilnih telefona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati