Svet

[ Izvor: Mediji ]

29. 02. 2024. 10:48 27

Putin preti: Naše nuklearne snage su spremne (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin obraća se danas Federalnoj skupštini. Na samom početku je rekao da su ruske strateške nuklearne snage spremne za operativnu upotrebu i odbacio je informacije o nuklearnom oružju u svemiru.

- To je demagogija, Amerikanci uoči izbora žele da prikažu da i dalje vladaju svetom, žele da nas nateraju na pregovore. Ali, nemaju nikakvu prevagu nad nama. Naša pozicija je jasna, ako žele s nama da razgovaraju, moraju da uključe naše nacionalne interese i našu sigurnost u njih - naveo je Vladimir Putin.

Dodao je da kao u prošlosti, Amerikanci žele da uvuku Rusiju u oružanu trku kako bi je iscrpili.

- Na nama je da iskoristimo svaki rubalj kako bismo opremili i održavali svoju vojsku. Moramo da učinimo sve kako bismo zaustavili širenje NATO saveza prema našoj teritoriji - rekao je on.

Kada je reč o potencijalnom napadu Rusije na Evropu, o čemu se govori u poslednje vreme, Putin je rekao da je to propaganda, ali da su svi videli kako završavaju oni koji prete Rusiji.

Praksa godišnjeg obraćanja predsednika utvrđena je 1993. godine. U njemu se navodi da se predsednik države "obraća Federalnoj skupštini jednom godišnje i informiše o situaciji u zemlji, glavnim pravcima unutrašnje i spoljne politike države".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati