Svet

[ Izvor: Mediji ]

22. 02. 2024. 17:32 21

Alarm iz Ukrajine: Putin neće stati, ove zemlje su sledeće

Vladimir Putin će započeti svetski rat ako mu bude dozvoljeno da proglasi pobedu u Ukrajini, smatra šef jedne od najvećih ukrajinskih kompanija.

Jurij Riženkov, izvršni direktor Metinvesta, koji je vodio čeličanu Azovstal u Mariupolju, gde su se vodile teške borbe na početku invazije 2022. godine, upozorio je da bi u slučaju pobede Кremlja posledice mogle biti strašne, piše britanski "Telegraf".

- Ne verujem da će Putin stati ako pobedi u Ukrajini. Sledeće mete mogle bi da budu baltičke zemlje, Poljska, Rumunija, Mađarska i Slovačka. A to su članice NATO-a. Trenutno se ukrajinski vojnici bore za Evropljane. Ali ako Ukrajina izgubi onda će američki i evropski vojnici morati da se bore - rekao je Riženkov.

Riženkov je dao komentar samo nekoliko dana pre nego što je Putin zapretio "globalnim ratom" koji bi "doveo čovečanstvo na ivicu" ako bi SAD rasporedile trupe u Ukrajini.

Putinov "gvozdeni stisak" ponovo je izašao na videlo prošle nedelje kada je stigla vest da je opozicioni lider Aleksej Navaljni preminuo u zatvoru na severu Rusije.

Njegovo navodno trovanje označeno je kao prelomni trenutak za modernu Rusiju, pošto je Кremlj sve nesigurniji i na ovaj način pokušava da uguši svako neslaganje.

Riženkov, koji je vodio međunarodnu metaluršku i rudarsku kompaniju više od 10 godina, rekao je da istorija sugeriše da je jedini način da se Rusija zaustavi poraz na bojnom polju. On je upozorio da bi neuspeh u tome imao ogromne posledice.

- Mislim da je onda definitivno treći svetski rat. (Putin) neće stati. U stvari, sve što vidimo u poslednjih možda 10 godina je test za međunarodna pravila koja su nastala posle 1945. godine - rekao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati