Svet

Direktno.rs

22. 02. 2024. 09:05 19

Bajden Putina nazvao "k***inim sinom"

Američki predsjednik Džo Bajden nazvao je ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim k**vinim sinom" tokom prikupljanja sredstava u San Francisku u sredu, upozoravajući da uvek postoji pretnja od nuklearnog sukoba, ali da egzistencijalna pretnja čovečanstvu ostaje klima.

- Ovo je poslednja egzistencijalna pretnja. To je klima. Imamo ludog k**vinog sina, kao onaj tip Putin i drugi, i uvek moramo da brinemo o nuklearnom sukobu, ali egzistencijalna pretnja čovečanstvu je klima - rekao je Bajden maloj grupi donatora, kako prenosi Rojters.

Bajden je ranije druge nazivao "k**vinim sinovima". U januaru 2022. uhvaćen je kako koristi isti uvredljivi izraz za novinara Foks njuza koji izveštava iz Bele kuće.

Bajdenovi verbalni napadi na Putina naglo su se intenzivirali u predizbornoj kampanji. Prošle nedelje, američki predsednik je okrivio Putina i "njegove nasilnike" za smrt opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

- Ne znamo tačno šta se dogodilo, ali nema sumnje da je smrt Navaljnog posledica nečega što su Putin i njegovi nasilnici uradili - rekao je Bajden u Bijeloj kući nakon što su zvaničnici ruskog zatvora objavili da je Navaljni umro.

Kremlj je negirao umešanost u smrt Navaljnog i rekao da su neprihvatljive tvrdnje Zapada da je Putin odgovoran.

Bajden i Putin i dalje su duboko u sukobu oko ruske invazije na Ukrajinu pre dve godine, zbog koje su SAD i druge zapadne zemlje sankcionisale Rusiju. Bajdenove reakcije dodatno su zahladnjele ionako gorke američko-ruske odnose.

Bajden je u utorak rekao da će SAD objaviti veliki paket sankcija Rusiji zbog smrti Navaljnog i rata u Ukrajini.

Bajdenov očekivani republikanski protivnik u novembru, bivši predsednik Donald Tramp, izrazio je divljenje Putinu i tokom njegovog mandata u Beloj kući od 2017. do 2021. godine i nakon toga. Međutim, nedavno je sebe uporedio sa Navaljnim, nagoveštavajući da su se obojica suočila sa politički motivisanim progonom.

- Ne znam odakle to, dođavola, dolazi - rekao je Bajden reagujući na to što je Tramp sebe uporedio sa Navaljnim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati