Svet

[ Izvor: Mediji ]

18. 02. 2024. 13:05 19

Rusi tvrde: Nađeno telo Navaljnog, prepuno je modrica

"Novaja gazeta" je objavila saznanje da se telo Alekseja Navaljnog nalazi u mrtvačnici Okružne kliničke bolnice Salehard. U subotu još nije obavljena nijedna obdukcija, rekli su izvori ovog medija.

Nakon iznenadne smrti Navaljnog u petak, njegovo telo je prvo odvezeno u grad Labitnangi, 36 kilometara udaljen od kaznene kolonije gde je umro u selu Harp. Međutim, izvori kažu da je telo kasnije u petak prebačeno u Okružnu kliničku bolnicu u regionalnoj prestonici Salehardu.

- Obično se tela ljudi koji umru u zatvoru odvoze pravo u Zavod za sudsku medicinu u Glazkovoj ulici, ali u ovom slučaju su iz nekog razloga odvezena u kliničku bolnicu - rekao je bolničar u Salehardskoj hitnoj pomoći.

- Odvezli su ga u mrtvačnicu, a potom ispred vrata postavili dvojicu policajaca - rekao je isti bolničar.

Ubrzo se ispostavilo da je tu stiglo telo Alekseja Navaljnog i da njegova smrt "nije kriminalne prirode", što je izraz koji se koristi da označi da nije reč o ubistvu iz vatrenog oružja. Tada se pročulo da je bolničkim patolozima zabranjeno da vrše obdukciju.

- U ovom trenutku mišljenje ostaje podeljeno. Jedni su rekli da je iz Moskve stiglo naređenje da se sačeka dolazak specijalista iz prestonice, dok su drugi rekli da su sami bolnički lekari odbili da izvrše obdukciju. Slučaj je politički, i nije jasno kako će se ispostaviti. A ako izvršite autopsiju i dobijete direktnu naredbu da promenite rezultat, ne možete da izađete iz toga. I takođe možete postati krivac. Ali ako nije bilo obdukcije, nema ko da se pita - ističe bolničar.

- Kao iskusan bolničar, mogu reći da su povrede koje su opisali oni koji su ih videli izgledalo kao posledica grčeva. Ako se osoba grči, a drugi pokušavaju da je zadrže, ali su konvulzije veoma jake, onda se pojavljuju modrice. Takođe su rekli da je imao modricu na grudima - onu koja dolazi od indirektne masaže srca. Dakle, pokušali su da ga reanimiraju i verovatno je umro od srčanog udara - rekao je bolničar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati