Srbija

[ Izvor: Agencije ]

13. 04. 2024. 10:41 0

Obustavlja se potraga za telom Danke Ilić u ovom obimu?

U Borskom okrugu se i danas, deseti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice.

Tokom jučerašnjeg dana pretraženo je korito Zlotske reke i to od sela Zlot ka mestu Sumrakovac, kao i rezervoari za vodu.

Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u JKP "Vodovod" i što odlično znaju raspored tih rezervoara, a zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mesta, pa je sada fokus potrage na tome.

Intenzitet potrage opada i u ovom obimu bi, prema nekim nezvaničnim informacijama, mogla da bude obustavljena tokom sutrašnjeg dana, ali će se nastaviti na drugačiji način.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće jednog od osumnjičenih D. D. u selu Zlot.

Pretražen je i Lazarev kanjon, kao i jama iznad kanjona duboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana. Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D., otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana. U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati