Hronika

10. 04. 2024. 11:40 25

Verujte samo MUP-u: Državni sekretar o detaljima potrage za telom Danke Ilić

Državni sekretar MUP-a, Željko Brkić istakao je danas da policija neumorno traga za telom Danke Ilić (2), kao i da se pretražuje rejon Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine.

On se osvrnuo na spekulacije i apelovao na javnost da se vodi saopštenjima MUP-a. Ističe i da policija neumorno traga za telom Danke Ilić.

- Ovo je zaista bolna tema za čitavo društvo, dosta je bilo spekulacija o tom monstruoznom zločina. 4. aprila smo suočeni sa istinom da dete nije živo, tada su sve naše nade potonule da ćemo dete živo naći. Od 26. marta do 4. aprila bilo je dosta spekulacija. Mi iz MUP-a smo od 26. marta izašli sa 9 saopštenja, kako ne bismo ugrozili istragu. Preko 1.500 naših pripadnika je dalo sve od sebe da pronađe dete otkako je prijavljen nestanak. Mi sa ove strane kao profesionalci morali smo da se držimo procedura i da ne dozvolimo da se istraga kompromituje. Ja bih ovom prilikom zamolio sve učesnike u javnom prostoru, sve one koji imaju mogućnost da iznesi javnu reč koja se čuje da se vode saopštenjima koje izdaje MUP. Molim javnost da ne podleže lažnim vestima i proizvoljnim zaključcima, već da veruje policiji. Neumorno tražimo telo Danke Ilić - rekao je Brkić gostujući na Happy TV.

Kako je rekao, neumoran rad pripadnika policije "neće prestati".

- Trenutno se rade intenzivne akcije na rejonu Lazarevog kanjona, Zlotske reke, Lazareve pećine. Moram da kažem da naši ljudi izlažu svoje živote riziku i opasnosti jer pristupaju tako nepristupačnim terenima, gde ljudska noga nikada nije kročila. Svi su oni ljudi, svi oni saosećaju sa patnjama ove porodice i imaju decu tog uzrasta. I ta njihova odgovornost prelazi službeno i profesionalno. To je moralna i ljudska odgovornost.. Ta njihova odgovornost prevazilazi odgovornost. Oni su premestili telo, ali sve će to biti utvrđeno - rekao je Brkić i dodao:

- Sama činjenica da tela nema, to je priča iz romana. Mi imamo direktne veze koje njih spajaju sa zločinom. Ovde se ni u kom slučaju ne može raditi o običnom ubistvu, ovo je teško ubistvo i za to je predviđena doživotna kazna. Ko im je pomogao, kako su premestili telo, okolnosti, sve će se to utvrditi. Sva pitanja koja javnost intrigira, dobiće odgovor - rekao je Brkić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati