Svet

[ Izvor: Index.hr ]

11. 02. 2024. 13:38 39

Orban: Izgubićemo Srbiju

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da Srbija mora što pre da uđe u Evropsku uniju jer će inače Beograd izabrati saradnju s drugim partnerima, a Brisel "izgubiti Srbiju".

- Moramo završiti stari zadatak širenja pre nego što krenemo u novo širenje sa Ukrajinom. Ako ne integrišemo Srbiju što je pre moguće, izgubićemo je. Srbija ima druge opcije. Upravo je sklopila sporazum o slobodnoj trgovini s Kinom - kazao je Orban za austrijski "Die Presse", prenosi Index.

Mađarski premijer takođe je proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana nazvao "glavnim prioritetom" Budimpešte tokom predsedavanja Savetom Evropske unije koje počinje 1. jula.

Da podsetimo, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović i ministar trgovine Kine Vang Ventao potpisali su 17. oktobra 2023. u Pekingu sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje. Kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, on bi mogao stupiti na snagu u maju ili junu ove godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati