Svet

[ Izvor: Mediji ]

02. 01. 2024. 16:36 3

Rusija greškom bombardovala SVOJE SELO

Ruska vojska potvrdila je da je u utorak slučajno bombardovala rusko selo Petrapavlovka u regionu Voronjež blizu Ukrajine.

U isto vreme, Rusija je nastavila žestoke napade na ukrajinske gradove Kijev i Harkiv u kojem, kako tvrde ukrajinske vlasti, gađaju uglavnom civilne objekte, pa ima puno povređenih i najmanje četvoro mrtvih.

Ruska vojska bombardovala je i rusko selo koje se nalazi 150 kilometara istočno od ukrajinske granice.

- Drugog januara 2024. oko 9 sati po moskovskom vremenu, tokom leta avijacije, došlo je do abnormalnog ispuštanja naoružanja letelice iznad sela Petrapavlovka u regiji Voronjež. Nema žrtava - saopštila je ruska vojska, prenosi AFP.

Selo Petropavlovka nalazi se 150 kilometara istočno od ukrajinske granice. U incidentu je uništeno šest porodičnih kuća, pa je pokrenuta istraga o tome šta se dogodilo, javlja Moscow Times.

U objavama na društvenoj mreži Telegram vide se uništene kuće i rasute krhotine, kao i krater na mestu pada rakete u centru sela.

Rusija je u utorak ujutro raketama napala ukrajinske gradove Kijev i Harkiv, objavile su uprave tih gradova, nakon što je Moskva najavila odmazdu za prošlonedeljni ukrajinski napad na Belgorod.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati