Svet

[ Izvor: Mediji ]

02. 01. 2024. 08:03 1

Ruski raketni udar na Ukrajinu, na meti Kijev (VIDEO)

Ruske snage jutros su ponovo izvele masovni raketni napad na Ukrajinu, a na meti je i Kijev, gde su u više navrata odjeknule eksplozije, javljaju ukrajinski mediji.

Prestonica Ukrajine, Kijev, ponovo se našla na udaru ruskih dronova, a zvaničnici su takođe upozorili na raketne udare iz Moskve.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su se u utorak ujutru u gradu čule eksplozije i da je olupina dronova izazvala požar u okrugu Desnjanski, u blizini centra.

Uzbuna je bilo i u drugim gradovima, uključujući Herson i Nikolajev. Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da je Rusija podigla 16 strateških bombardera Tu-95MS sa kojih lansira rakete i da je uzbuna na vazdušni napad proglašena širom Ukrajine.

Raketnom napadu prethodio je napad dronovima, prenosi Interfaks Ukrajina i navodi da je ukrajinska PVO uništila svih 35 dronova koje je Rusija lansirala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati