Svet

Direktno.rs

05. 12. 2023. 23:06 2

"Vanjin ubica u Tursku pobegao preko Srbije"

Ljupčo Palevski - Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistva Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog, uhvaćen je u Turskoj, saopštio je makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski na vanrednoj konferenciji za novinare.

Palčo je osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva devojčice i frizera, a još četiri osobe, među kojima je i Vanjin otac, takođe se sumnjiče za učešće u ovom gnusnom zločinu.

Krivična prijava protiv ove petorke ima više od 100 stranica, rekao je makedonski ministar.

- Kolege iz prijateljske Turske su javile da je planer, glavni koordinator i izvršilac ovih krivičnih dela uhapšen. To je poslednji deo ovog strašnog čina - rekao je ministar Oliver Spasovski.

On je ovu petorku opisao kao monstrume, koji su zaprepasili ne samo Makedoniju. Rekao je i da je za Palevskim po hitnom postupku raspisana takozvana "crvena poternica" Interpola, koja je vidljiva u celom svetu.

Prema rečima Spasovskog, Palčo je dovezen automobilom u Beograd i ostavljen u hotelu.

- Zatim je prevezen preko Bugarske u Tursku u grad Balikešir. Naši policajci su se sastali sa njihovim operativnim izvorom, a ovaj ih je obavestio da osumnjičeni odatle želi da ide u Istanbul i da se dogovorio sa taksistom. Ostao je u Balikeširu, gde je uhapšen na ulici. To je bila poslednja karika gnusnog čina koji je nedostajao da se kaže da smo rešili slučaj. Procedura za ekstradicioni pritvor je u rukama Ministarstva pravde, a potom će izaći pred lice pravde. Pravda stoga treba da bude brza i u potpunosti sprovedena - rekao je Spasovski na konferenciji za novinare.

On je dodao da je akcija Turske bila odlična i ponovo se zahvalio tamošnjoj policiji za odlično odrađen posao.

- Hvala i ministrima unutrašnjih poslova Srbije, Bugarske… Hrvatske koja je sama proverila da li je na njihovoj teritoriji, iako nismo tražili - rekao je Spasovski.

On je pokazao i dokument turske policije kojim se potvrđuje hapšenje Palevskog. Njemu je određen pritvor od 48 sati.

Dodao je i da Palevski nije, kao što su javili makedonski mediji, na granici, već u unutrašnjosti Turske.

- Očekujem da se ekstradicija završi brzo - rekao je ministar.

Makedonski ministar je dodao da su ovog utorka pronađena dva pištolja koji će morati da se veštače, kako bi se utvrdilo da li su povezani s Vanjinim i Pančetovim ubistvima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati