Svet

[ Izvor: Mediji ]

04. 12. 2023. 10:52 11

Poznati razlozi zločina: Vanjin ubica iz Beograda pobegao u Bugarsku

Ljupčo Paleski-Palčo, osumnjičeni za ubistvo Vanje G. iz Skoplja, pobegao je prvo u Beograd, a potom u Bugarsku, naveo je ministar policije Severne Makedonije Oliver Spasovski na konferenciji za medije, gde su izneti svi detalji ovog svirepog zločina. Policija i dalje rasvetljava sve okolnosti ubistva 14-godišnje devojčice, a kako je saopšteno, motiv za zločin je koristoljublje, otac i ekipa hteli su da od Vanjine majke izvuku novac.

Prema rečima ministra, Palčo je iz Makedonije otišao sa advokatom u Beograd, pa u Bugarsku i još se utvrđuju svi aspekti. Napustio je Severnu Makedoniju 30. novembra.

- Glavni organizator i izvršilac koji je, prema do sada utvrđenim dokazima, 27. 11. negde oko 10 časova, ubio maloletnicu iz pištolja, uplašen zbog dokaza koje bi policija mogla da nađe, napustio je zemlju. Idemo za njegovim tragom - rekao je Spasovski.

Na pitanje novinara da li je neko dojavio osumnjičenom da pobegne, Spasovski je rekao da niko ranije nije imao informaciju da je osumnjičen, da bi on mogao da ga obavesti.

Glavni skopski tužilac Gavril Bubevski nagovestio je da će nakon otvaranja istrage za Palčom biti raspisana međunarodna poternica.

- U ovom trenutku smo na liniji bez ikakvih rezervi, počinioce ovog dela treba izvesti i kazniti za ono što su uradili - istakao je Bubevski.

Protiv Palča je bilo više prekršajnih postupaka. Naime, on je bio u ekstradicijskom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj poternici koju je raspisala Hrvatska, a imao je i svoj podkast.

Frizeru oteli kola, pa ga ubili

Frizeru Pančetu Žežovskom je oteto vozilo, njega je grupa takođe ubila, a Vanja je kidnapovana.

- Zbog nerazjašnjenih odnosa sa jednim od osumnjičenih, vozilo mu je oduzeto zbog izvršenja krivičnog dela, a zatim zapaljeno. Upravo tim vozilom je maloletnica odvedena sa ulaza u rezidenciju, nakon što je ranije, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru podelio informaciju da je maloletnica sama izašla iz kuće - dodao je Spasovski.

Glavni organizator otmice je Ljupčo Paleski-Palčo, koji je u bekstvu. Trojica osumnjičenih Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski, priznali su umešanost u otmicu i ubistvo tinejdžerke i Pančeta Žežovskog.

Šef skopskog tužilaštva Gavril Bubevski je nagovestio da se gone za tri krivična dela - uključujući i ubistvo. Oni su na saslušanju ispričali kada je Vanja ubijena, a kada Panče.

- Počinioci su isti i za prvo i za drugo krivično delo. Oni se kažnjavaju po najtežoj krivično-pravnoj kvalifikaciji najstrožom kaznom - dodao je Bubevski.

Prema prvim informacijama, oni su u svojim izjavama rekli da su Vanju ubili jer se "stvar izmakla kontroli".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati