Svet

Direktno.rs [ Izvor: Index.hr ]

10. 11. 2023. 19:57 0

Poslanik aktivirao dimne bombe u Skupštini (VIDEO)

Nesvakidašnji incident dogodio se u četvrtak u albanskom parlamentu, kada je poslanik Demokratske stranke (DP) Sajmir Koreši aktivirao više dimnih bombi, piše Index.hr.

Dvorana se ispunila dimom, a predsedavajuća Lindita Nikola izbacila je Korešija sa sednice i zatražila intervenciju čuvara kako bi se uspostavio red.

Neposredno pre aktiviranja dimnih bombi deo poslanika opozicije je stolicama napravio barikadu ispred govornice.

Zvaničik DP-a Sali Beriša rekao je da on ne može da utiče na poslanika.

- Opozicija je odlučna da ne dopusti normalan parlamentarni život dok se ne ispune njeni zahtevi - osnivanje istražnih poverenstava, uključivanje u povereništvo za izbornu reformu, odustajanje većine od uplitanja u unutrašnja dešavanja opozicije - rekao je.

Dok je dvoranu ispunjavao dim, reč je preuzeo ministar unutrašnjih poslova Taulant Bala. Poslanicima DP-a je rekao da se odupru pokušajima pojedinaca da ih zloupotrebe za ostvarivanje ličnih interesa, misleći pritom na bivšeg premijera Berišu.

- Donošenje zakona je primarna dužnost poslanika. Ovo pokazuje da ovaj posao niste shvatili ozbiljno jer pogoršava odnos sa ljudima. Moj apel većini desničarskih poslanika je: molim vas, nemojte da vas iskorišćavaju za nečije lične interese - rekao je Bala.

Pirotehniku su u dvoranu unele dve Korešijeve koleginice. Njih troje sada bi se mogli da se suoče sa disciplinskim merama koje bi mogle da uključe i privremenu zabranu dolaska na sednice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati