Svet

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

07. 11. 2023. 18:58 2

Novi slučaj trovanja gaziranim pićem u Hrvatskoj

Novi slučaj hemijskog trovanja pojavio se u poslepodnevnim satima i u Zagrebu.

U KBC Zagreb je primljena mlađa osoba zbog sumnje na hemijsko trovanje gaziranim pićem. Kakvo je zdravstveno stanje osobe, još nije poznato.

Iz Policijske uprave zagrebačke za N1 potvrđeno je da su ovog utorka oko 15 sati iz medicinske ustanove primili dojavu o pacijentu sa povredom ždrela. Naveo je da je konzumirao bezalkoholno piće. Detalji se proveravaju, rekli su iz policije.

Podsetimo, nakon što je u ponedeljak društvenim mrežama u Hrvatskoj, a potom i po medijima, počela da se širi vest o navodnim trovanjima gaziranim pićima koja "spaljuju jednjak", te nakon što je jutros potvrđeno da je jedna osoba hospitalizovana u Rijeci, oko se podneva oglasila i Koka-kola Hrvatske.

- Svesni smo izolovanog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom "Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml" - saopštili su iz te kompanije dodajući da "izražavaju duboku zabrinutost", kao i da su "u potpunosti otvoreni za saradnju sa svim nadležnim telima".

Iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrdili su da su 4. novembra primili dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Rijeke i da je prevezena u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće lekarske pomoći.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvestila nadležno državno tužilaštvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi preduzimanja mera iz svoje nadležnosti.

U KBC Rijeka su potvrdili jedan slučaj trovanja. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im ovog utorka na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati