Svet

[ Izvor: Mediji ]

12. 10. 2023. 13:21 1

Hamas pozvao muslimane: Petak je dan za džihad (VIDEO)

Bivši šef Hamasa Kaled Mešal pozvao je u petak na proteste širom muslimanskog sveta u znak podrške Palestincima i narodima susednih zemalja da se pridruže borbi protiv Izraela.

- Moramo da krenemo na trgove i ulice arapskog i islamskog sveta u petak - rekao je Mešal, koji trenutno vodi Hamasovu kancelariju za dijasporu, u snimljenoj izjavi poslatoj Rojtersu.

Mešal, koji se nalazi u Kataru, rekao je da vlade i narodi Jordana, Sirije, Libana i Egipta imaju veću dužnost da podrže Palestince u ratu protiv Izraela.

- Jordanska plemena, Jordanovi sinovi, braća i sestre Jordana. Ovo je trenutak istine i granice su vam blizu, svi znate svoju odgovornost. Svim učiteljima koji predaju džihad. Svima koji podučavaju i uče, ovo je trenutak za primenu - rekao je.

Jordan i Liban dom su najvećeg broja palestinskih izbeglica. Mešalov poziv na ustanak u petak 13. ponovio je i sam Hamas, prema Izraelskom institutu za istraživanje medija na Bliskom istoku (MEMRI) sa sedištem u Vašingtonu. MEMRI je rekao da je Hamas pozvao svoje pristalice u Gazi, Zapadnoj obali i Izraelu da ustanu.

- Proglašavamo sledeći petak, "Petak poplave Al-Aksa", danom opšte mobilizacije u našem arapskom i islamskom svetu i među slobodnim ljudima sveta - navodi se u saopštenju.

- To je dan za okupljanje podrške, pružanje pomoći i aktivno učešće. Ovo je dan da se razotkriju zločini okupacije, da se izoluju i osujete svi njeni agresivni planovi. Ovo je dan da pokažemo našu ljubav prema Palestini, Jerusalimu i Al-Aksi. To je dan za žrtvu, herojstvo i posvećenost - naveli su iz Hamasa.

Teroristička grupa je rekla da svi treba da podrže svoju "pravednu stvar".

- Pozivamo slobodne ljude sveta da se mobilišu u znak solidarnosti sa našim palestinskim narodom i da podrže njihovu pravednu stvar i legitimna prava na slobodu, nezavisnost, povratak i samoopredeljenje - saopštila je grupa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Zvali su ga Maradona

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati