Svet

[ Izvor: Mediji ]

09. 10. 2023. 19:07 2

"Videla sam kako mi Hamas kidnapuje brata" (VIDEO)

Gaja Kalderon je bila kod kuće u Tel Avivu rano u subotu kada je napad Hamasa bez presedana počeo sa baražom raketa na južni Izrael, usled čega je pogođena i njena porodica u blizini a što je rezultiralo kidnapovanjem njenog 12-godišnjeg brata.

Kako je Gaja napisala na svom X (Tviter) nalogu, živela je u kibucu Nir Oz u blizini pojasa Gaze, pre nego što se preselila u Tel Aviv, dok je njena porodica ostala u porodičnoj kući.

- Tamo sam živela ceo život, znamo ove rakete. Pozvala sam roditelje, rekli su mi da to nikada nije bilo ovako, ali sam im rekla da će sve biti u redu i da ću se vratiti na spavanje, da ne brinu - rekla je ona u razgovoru sa novinarima preko Zoom-a.

Njeni roditelji i njena braća i sestre - 18-godišnji brat Rotem, 16-godišnja sestra Sa'ar i 12-godišnji brat Erez - žive u Kibucu, kao i njena baka, tetka i rođak.

- Nekoliko minuta kasnije, moj prijatelj je nazvao i rekao 'Hej, da li znaš da su Hamas i Islamski džihad u Kibucu?'. Skočila sam i pozvala roditelje. Nisu se javili, ali su odgovorili i rekli da ne mogu da pričaju i da moraju da ćute - objasnila je Gaja.

Kako dalje navodi, pošto nije mogla da ih pozove, stigla je poruka od njene 16-godišnje sestre Sa'ar koja je glasila "Tako sam uplašena, Gaja, želim samo da plačem“.

Nekoliko trenutaka kasnije, Sa'ar je poslala poruku "Gaja, oni su u kući. Krijemo se napolju, nemoj više da šalješ poruke." Zatim je u porodičnom četu stigla poruka od sestre koja je samo glasila "Mama, volim te".

- Nakon toga ništa. Poslala sam poruku svojoj mami koja je samo poslala da čuje pucnjavu i da misli da je ovo kraj - kaže Gaja.

Kako dalje objašnjava, njena mama je bila u svojoj sobi kada su teroristi pokušali da otvore vrata. Kaže da je njena mama, koja je preživela napad, držala kvaku na vratima, dok su teroristi zapalili kuću njenom 18-godišnjem bratu koji živi odvojeno od porodice.

Gaja kaže da se za to vreme molila, plakala i nadala se najboljem. Zatim je dobila kratak snimak koji je stigao od porodice.

- Na snimku se vidi moj 12-godišnji brat Erez, terorista ga hvata, drži. Nisam videla krv na njemu, tako da mogu samo da se nadam da je dobro. Moja sestra, moj otac, moja baka i moj rođak - ne znamo gde su. Nisu pronađeni - uplašeno deli Gaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati