Svet

[ Izvor: Mediji ]

20. 09. 2023. 11:27 1

Jermeni prihvatili da polože oružje u Nagorno-Karabahu

Vlasti Nagorno-Karabaha pristale su da prekinu vatru, prenose ruski i jermenski mediji, pozivajući se na informativni centar Karabaha. Još uvek nije poznat odgovor Azerbejdžana na ovaj postupak, kao ni da li će Baku prekinuti granatiranje Nagorno-Karabaha, koje je započelo juče.

Takođe, rukovodstvo Nagorno-Karabaha je saopštilo da smatra da su azerbejdžanske vlasti "centralne" u tom regionu i da nameravaju da izgrade konstruktivan dijalog sa Bakuom.

Kako navode vlasti nepriznate republike, odluka o jednostranom prekidu vatre doneta je posredstvom ruskog mirovnog kontingenta stacioniranog u Nagorno-Karabahu.

- Postignut je dogovor o povlačenju preostalih jedinica i vojnog osoblja Oružanih snaga Republike Jermenije iz zone razmeštaja ruskog mirovnog kontingenta i raspuštanju i potpunom razoružanju oružanih formacija Odbrane Nagorno-Karabaha, kao i povlačenje teške tehnike i naoružanja sa teritorije Nagorno-Karabaha - objašnjavaju u informativnom centru Nagorno-Karabaha.
Takođe se navodi da će "pitanja obezbeđivanja egzistencije stanovništva Nagorno-Karabaha biti razmotrena na sastanku između predstavnika lokalnog jermenskog stanovništva i predstavnika centralnih vlasti Azerbejdžan, koji će biti održan 21. septembra 2023. godine".

Podsetimo, Azerbejdžan je započeo "antiterorističku operaciju" u Nagorno-Karabahu. Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev uverava da će prekinuti operaciju ako jermenska vojska položi oružje. Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da u Karabahu nema formacija jermenske vojske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati