Svet

[ Izvor: Mediji ]

05. 09. 2023. 15:47 1

Haos zbog poplava u Grčkoj: Voda ušla u bolnice (VIDEO)

Jedan muškarac poginuo je u poplavama u Volosu, u centralnoj Grčkoj, nakon što je oluja "Danijel" pogodila Tesaliju. Situacija je sada kritična u više tačaka, a agencija Nikana saopštila je da je i srpska porodica u ugroženom području bez signala. Obilne padavine donele su probleme Solunu, Larisi, kao i na ostrvu Skijatos. Vatrogasci su dobili poziv da spasu jednu osobu u Volosu, ali kada su stigli pronašli su mrtvog muškarca, objavio je "Katimerini".

Prema prognozi meteorologa, padavine se u tom delu Grčke očekuju i naredna 24 sata, a protekla noć je bila izuzetno teška u Volosu i celoj Tesaliji.Gusto pošumljena planina Pelion u prefekturi Magnezija suočena je sa ogromnom količinom padavina.

- Količine kiše su nerealne. Samo u Zagori za jedan dan palo je više od 500 milimetara kiše, a godišnja količina padavina u Atini je oko 400 milimetara - rekao je šef meteorološke službe Kostas Laguvardos za Katimerini.Javne i opštinske službe u Volosu i Tesaliji danas su zatvorene zbog vremenskih nepogoda i poplava. U centru grada Volosa poplavljeni su svi putevi, a na stotine automobila je blokirano i obustavljen je javni prevoz. Voda je ušla i u podrumske prostorije bolnice. Primorsko odmaralište Milina, na jugu poluostrva Pilion, je poplavljeno, a u toj oblasti postoje i problemi u snabdevanju strujom.

Vodotok Krafsidonas, koji prolazi kroz Volos, prešao je granične nivoe odbrane od poplava za više od tri metra.Gradonačelnik Volosa Ahileas Beos i regionalni načelnik Tesalije Kostas Agorastos uputili su apele građanima da ostanu u svojim domovima zbog nepogoda. Nevreme je zahvatilo i Solun, a do sada nema podataka da je izazvalo probleme. Građani se evakuišu iz priobalnih područja u Larisi gde su zbog jake kiše poplavljeni putevi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati