Svet

[ Izvor: RTCG ]

31. 03. 2023. 22:16 14

Milo i Milatović oči u oči pred drugi krug izbora

Predsednički kandidati Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i Pokreta Evropa sad Jakov Milatović imali su TV duel na Javnom servisu.

Đukanović je rekao da ga za novi mandat na čelu države preporučuje odgovoran odnos prema državnim interesima Crne Gore.

- Onaj ko se pridržava Ustava i zakona taj nikako ne može pogrešiti kada je u pitanju odnos prema svim građanima Crne Gore. Nekoliko je markantnih primera koji pokazuju kako sam to radio u prethodnom periodu. Kada smo 1994. godine uspostavili ekonomsku samoodrživost Crne Gore, pa kasnije uveli marku evro, to smo uradili u interesu građana Crne Gore. Kada smo primili 120.000 izbeglica, sa njima podelili šta smo imali, tada smo pokazali solidarnost i dokazali snagu države i društva. Kada smo obnovili nezavisnost, stvorili smo svakom građaninu uslove da se izjasni o tom pitanju a kasnije ravnopravne uslove života u nezavisnoj državi Crnoj Gori. Kada smo ušli u NATO učinili smo to na korist svih građana Crne Gore, garantujući im veći stepen sigurnosti i bezbednosti. Kada smo gradili auto-put to je rađeno da se bi se svakom građaninu Crne Gore osigurali bolji uslovi za putovanje - rekao je Đukanović, prenosi portal RTCG.

On je naglasio da su pokrenuli proces učlanjenja države u EU, ali prethodne dve godine su Crnu Goru, kako je rekao, osujetile na tom planu, "zahvaljujući neadekvatnoj upravi". Kako je rekao, politiku vidi kao delatnost u korist svih građana.

- Crna Gora je postala 192. članica UN, NATO i verujem naredna članica EU. Verujem da Crna Gora mora ostati građanska država, mora pripadati svakom građaninu, mora ostati miultientičko društvo i to je najbolji odgovor velikodržavnim projektima koji su se probudili. Verujem da ću pobediti 2. aprila, i da ću nastaviti da vodim Crnu Goru u smeru kako sam radio u prethodnom vremenu - rekao je Đukanović.

Milatović je rekao da i Đukanović i on dobro znaju da kandidat DPS-a neće pobediti na izborima 2. aprila.

- Znate da treba da istrčite poslednji politički krug, i ja ću zajedno sa svim građanima Crne Gore koji gledaju u budućnost postati po prvi put predsednik svih građana Crne Gore. Samo da radim ono što vi niste radili, pa je dosta u smislu toga da čovek treba da bude predsednik svih građana. Sećate se da 2020. godine, kada je došlo do promene režima u Crnoj Gori, kakvo je bilo stanje u našoj ekonomiji. Stanje u našoj ekonomiji, gospodine Đukanoviću, bilo je dramatično. Životni standard bio je neverovatno mali, svaki četvrti građanin živeo je na rubu siromaštva, ekonomija je samo u 2020. godini izgubila skoro 800 miliona evra zbog vaše pogubne ekonomske politike. Nezaposlenost je bila skoro 20 procenata. Ono što sam, u smislu inkluzivnosti uradio sa svojim kolegom Spajićem, kao članovi Vlade pokrenuli smo oporavak. U 2021. godini smo imali istorijski ekonomski rast u Evropi. Na taj način sam pokazao kako se u Crnoj Gori upravlja ekonomijom u korist javnog interesa - rekao je Milatović, prenosi portal RTCG.

On je rekao da su po prvi put nakon 20 godina građanima Crne Gore vratili dostojanstvo programom Evropa sad.

- Ono što ste vi ostavili, 150 evra minimalne penzije i 220 evra minimalne plate, uspeli smo da u neverovatno teškim ekonomskim i političkim uslovima, povećamo. I to za koliko, da minimalnu zaradu povećamo na 450 evra, da minimalnu penziju povećamo na 250 evra, da sve zarade u zemlji povećamo, tako da sa onih 500 evra prosečne zarade koju ste vi držali u prethodnih 15 godina u Crnoj Gori, ona bude povećana na 750 evra. Vratili smo i dostojanstvo svoj deci tako što smo vratili dečiji dodatak, koji ste vi ukinuli, pogubnim ekonomskim politikama - rekao je Milatović.

Podsetio je i na vraćanje naknada majkama, kao i besplatne udžbenike, jer, kako kaže, "vi ste to ukinuli jer vam smeta znanje, pošto znanja i nemate".

- Vodiću inkluzivnu politiku i biću predsednik svih građana Crne Gore - podvukao je Milatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati