Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

23. 03. 2023. 09:15 2

Milatoviću ugrožena bezbednost?

Predsedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad (PES) Jakovu Milatoviću biće dodeljeno policijsko obezbeđenje, koje je tražila njegova partija zbog bojazni da je fizički ugrožen, potvrđeno je "Vijestima" iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Vlada će o tome odlučiti na telefonskoj sednici ovog četvrtka ili u petak, potvrdio je sagovornik lista iz izvršne vlasti.

Ta odluka kabineta Dritana Abazovića, kao i u nekim drugim slučajevima, biće privremena sve dok Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprava policije ne utvrde da li i odakle Milatoviću preti opasnost. Prema zakonu, procenu bezbednosti radi ANB na zahtev policije.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) "Vijestima" su potvrdili da su dobili zahtev od PES-a.

- Ministarstvu unutrašnjih poslova - Upravi policije je dostavljen zahtev od strane Pokreta Evropa sad koji je potpisala potpredsednica Olivera Injac, za izradu bezbednosne procene stepena ugroženosti gospodina Jakova Milatovića. Postupak po ovom zahtevu je u toku - navodi se u odgovoru MUP-a.

Iz Pokreta Evropa sad nisu odgovorili na pitanja "Vijesti", ali je nezvanično potvrđeno da postoji bojazan za bezbednost Milatovića. Posebno nakon incidenta na Cetinju, za koji još niko nije procesuiran, i poruka upozorenja koja stižu u njegov izborni štab.

Milatović je na predsedničkim izborima 19. marta osvojio 28,92 odsto glasova birača i plasirao se u drugi krug. Protivkandidat će mu biti aktuelni šef države Milo Đukanović (DPS) kojeg je podržalo 35,37 odsto birača.

Lider PES-a je Đukanovića optužio da stoji iz napada na njega na Cetinju 10. marta. Tada je grupa građana, koja se prvobitno okupila ispred Sportskog centra gde je bila zakazana konvencija Milatovića, prvo protestovala, a zatim vređala i napala ga kada je ulazio u zgradu. To se vidi na snimcima sa mesta događaja koje su preneli mediji, ali i onima objavljenim na društvenim mrežama.

Iz Uprave policije nakon toga je saopšteno da su procesuirali osam osoba zbog sprečavanja njihovih službenika u vršenju službene dužnosti uoči promocije Milatovića na Cetinju.

U saopštenju se ne navodi da su identifikovane osobe koje su tada nasrnule na Milatovića, saopštivši da u saradnji sa tužilaštvom rade na identifikaciji ostalih osoba koje su učestvovale u tom događaju i utvrđivanju eventualnih krivičnih dela ili prekršaja.

DPS je osudio napad na Milatovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati