Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

22. 03. 2023. 08:54 0

Poternica za CG policajcima zbog šverca kokaina

Crnogorska policija na nacionalnom nivou traga za kolegama - komandirom u kotorskoj policiji Ivanom Nikolićem i Markom Novakovićem iz te opštine, ali i Milošem Mišurovićem iz Podgorice, za koje Specijalno državno tužilaštvo veruje da su bili deo kriminalne organizacije koja je prekookeanskim rutama do Evrope i Australije uspela da dopremi najmanje tri tone kokaina.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", sve policijske patrole uključene su u potragu za Nikolićem, Novakovićem i Mišurovićem, a njihova imena, saopšteno je Vijestima nezvanično, stalno se od ponedeljka 20. marta, ponavljaju preko policijske radio-veze, kako bi se što pre ušlo u trag odbeglim službenicima UP.

Nacionalna potraga prošlog petka, dok je još trajala velika operacija Specijalnog policijskog odeljenja i SDT-a, raspisana je i za službenicima policije Ivanom Stamatovićem i Nebojšom Bugarinom, a ponovljena je i za službenikom Uprave policije Ljubom Milovićem, koji je crnogorskim službama nedostupan još od leta 2022. godine.

"Vijesti" saznaju da se na spisku SDT-a nalazi i Milovićev rođak Dražen Milović iz Nikšića, a traga se i za Cetinjaninom Božidarom Bobom Jabučaninom, ali i za Podgoričanima A. K. i F. Z., kojima SDT krivičnom prijavom stavlja na teret krivično delo - stvaranje kriminalne organizacije.

U višednevnoj velikoj operaciji SPO-a i SDT-a, tokom prošle nedelje, uhapšeni su službenik Potražne jedinice iz Podgorice Goran Stojanović iz Podgorice i inspektor za droge iz Kotora Milan Popović i njihove nekadašnje kolege - bivši specijalac Vladimir Bajčeta, Kotoranin Mileta Ojdanić, kao i Tihomir Adžić iz Podgorice.

Njima je nakon saslušanja u SDT, a na predlog specijalnog tužioca, sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila pritvor, zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i saučesnike koji su u bekstvu, ali i zbog "naročito teškog načina izvršenja krivičnog dela"...

SDT, tvrde, veruje da je i tom organizacijom rukovodio odbegli šef kavačkog klana Radoje Zvicer, a da je osumnjičenu ekipu okupio i njima rukovodio begunac sa policijskom značkom Ljubo Milović.

Hapšenje članova kriminalne organizacije usledilo je nakon što je Specijalno državno tužilaštvo, po nalogu novog GST-a Vladimira Novovića, u maju prošle godine ponovo formiralo krivični predmet, a na osnovu podataka koje je EUROPOL još u junu 2021. slao ranijem rukovodstvu Specijalnog državnog tužilaštva.

SDT i SPO mesecima su radili na utvrđivanju i uparivanju kontakata, skinutih sa SKY aplikacije, a EUROPOL je nakon što su shvatili da u Crnoj Gori postoji volja da se kriminalna organizacija do kraja istraži, poslala nove pakete transkripata, koje su članovi ove kriminalne organizacije razmenili tokom kriminalnog delovanja.

Odbegli Ljubo Milović, kako veruje SDT, okupio je oko sebe policajce, sa kojima je bio u prijateljskim ili kumovskim vezama tokom službovanja u Kotoru i Podgorici.

Na osnovu podataka EUROPOL-a, ali i dokaza koje su prikupili tokom rada na predmetu, došli su do sumnji da je ta kriminalna organizacija krijumčarila kokain iz Latinske Amerike u Evropu i Australiju, a postoje čvrsti dokazi za prekookeansko dopremanje najmanje tri tone skupocenog praha.

Nezvanično je rečeno da je kokain prekookeanskim brodovima dopreman u Luku Bar, a kontingenti su stizali i u luke u Holandiji, Nemačkoj.

Prema transkriptima razgovora vođenih preko kriptovane Sky ECC aplikacije, Milović je pisao da "drži" crnogorsku granicu, Luku Bar...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati