Svet

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

20. 03. 2023. 13:01 2

Maloletnice prebile i snimile vršnjakinju

Zagrebačka policija sprovela je kriminalističko istraživanje nad šest maloletnica i jednim maloletnikom zbog sumnje da su u Sesvetama pretukli maloletnicu i to snimili.

Naime, sumnja se da je grupa devojaka 14. marta u večernjim satima, ispred vaspitno-obrazovne ustanove u Sesvetama, presrela maloletnicu te ju je srušila na tlo, a potom su je devojke, dok je ležala, više puta udarile nogama i rukama po glavi i telu.Jedna od maloletnica, sumnja se, napad je snimila svojim mobilnim nakon čega se snimak proširio društvenim mrežama. Lekarska pomoć maloletnici pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava gde je utvrđeno da je lakše povređena (uz mogućnost prekvalifikacije povreda).

Protiv osumnjičenih maloletnica Opštinsko krivičnom državnom tužilaštvu za omladinu u Zagrebu podneta je krivična prijava. Tri maloletnice predate su pritvorskom nadzorniku dok su ostali maloletnici, s obzirom na to da je reč o krivično neodgovornoj deci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu.

O događaju je obavešten nadležni područna kancelarija Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimka događaja, kazali su iz policije.- Grozno! To se desilo u kvartu i to ne na jednom mestu da niko nije reagovao. Videla sam snimak, deo je snimljen ispred jednog kafića. Nije mi jasno da niko nije izašao - komentarisala je za RTL majka iz naselja u kojem se dogodilo vršnjačko nasilje.

- Što znači da je još gore. Počelo je na jednom mestu, a onda su devojčicu vukle na drugi kraj naselja i još na glavnu ulicu - dodala je majka. Sve je trajalo dosta dugo.- Ono čega se još više bojim, da ono što je vidljivo na snimcima, koji zaista brutalno izgledaju, postoje još gore stvari koje nisu objavljene - zaključila je.

Roditeljima je stiglo i pismo direktorke koja ih je zamolila da ozbiljno razgovaraju sa svojom decom i ukažu im da nasilje nikad nije rešenje problem

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati