Svet

[ Izvor: Mediji ]

16. 03. 2023. 11:07 3

Ovako su Rusi oborili američki dron (VIDEO)

Američka vojska je objavila snimak ruskog borbenog aviona suhoja su-27 koji obara američki dron iznad Crnog mora. Video prikazuje kritične trenutke u sukobu u vazduhu, za koji je Pentagon rekao da je trajao 30-40 minuta.

Podsetimo, u utorak je došlo do bliskog kontakta ruskog lovca Su-27 i američkog vojnog drona MQ-9 riper. Pentagon je tvrdio da je reč o „rutinskom letu“, dok je Rusija incident nazvala „provokacijom“.

Pre nego što je "riper" oboren u utorak, "suhoji" su navodno ispuštali gorivo i leteli ispred njega na "nepromišljen, ekološki neispravan i neprofesionalan način".
- Otprilike oko sedam časova jedan od ruskih aviona Su-27 udario je u propeler MK-9, zbog čega su američke snage morale da obore MK-9 u međunarodne vode. Nekoliko puta pre sudara, Su-27 je bacao gorivo i leteo ispred MK-9 na nepromišljen, ekološki neispravan i neprofesionalan način. Ovaj incident pokazuje nedostatak kompetentnosti pored toga što je nebezbedan i neprofesionalan - rekao je u saopštenju general američkih vazduhoplovnih snaga Džejms B. Heker, komandant vazduhoplovnih snaga SAD u Evropi i Africi.

Rusko Ministarstvo odbrane navelo je u saopštenju da je američka bespilotna letelica MQ-9 pala u Crno more zbog oštrog manevra, kao i da ruski lovci na američku letelicu nisu otvorili vatru, niti su imali bilo kakav kontakt sa njom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati