Svet

[ Izvor: Mediji ]

15. 03. 2023. 16:07 4

TV duelom protiv Milatovića

Predsednički kandidat DPS-a i još uvek aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović pristao je na poziv protivkandidata Andrije Mandića (DF) da u TV duelu, reše dileme javnosti koji je od njih dvojice bolji za prestižnu funkciju. Uobičajena predizborna situacija, da nije reč o duelu zakazanom u poslednjoj nedelji predizborne kampanje prvog kruga izbora, u kojoj učestvuje još pet kandidata od kojih jedan ima ogromnu šansu da pobedi. Zbog tog jednog je TV duel i zakazan.

U petak ujutro u štab DPS-a stigla je redovna predizborna anketa koja je uznemirila večitog lidera partije, njegove partnere i strateške saveznike. Anketa je pokazala da kandidat pokreta "Evropa sad!" Jakov Milatović ima samo par procenata manju podršku u prvom krugu izbora od Đukanovića, kao i da je razlika u odnosu na kandidata DF-a Andriju Mandića dvocifrena. Isto istraživanje prestižne agencije pokazalo je i da u drugom krugu Đukanović gubi od Milatovića dvocifrenom razlikom (za razliku od Mandića koji, prema ovom istraživanju, u drugom krugu ima najslabiji rezultat od kandidata koji imaju realne šanse da izađu na finalni megdan sa liderom DPS-a). 

Da li je ovaj alarm uticao da se na Cetinju tog dana, uoči Milatovićevog skupa, okupe veterani predizbornih ekcesa i napadnu fizički kandidata PES-a, pa potom njihove kolege po struci sličnu akciju preduzmu dva dana kasnije u Nikšiću, nije teško zaključiti. Isto važi i za vanredno zakazivanje TV duela dva "ljuta" protivnika u prvom krugu izbora na, gle čuda, televizijama koje su pod njihovom apsolutnom kontrolom (TV E, Prva TV).
Koliko je bizarna igra pokrenuta iz tabora dva trodecenijska "arhineprijatelja" govori i još jedan detalj: na Milatovića su Đukanovićevi "domobrani" krenuli u juriš jer je navodno u gluvoj sobi Vlade rekao da nije strašno da pogine i 10 Crnogoraca ako treba da bi se održalo ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju, dok su Mandićevi "rodoljubi" osuli paljbu jer je navodno podržao CPC. Naravno, u oba slučaja reč je o priprostoj podmetačini ali izvođačima predizobrnih radova za "arhineprijatelje" nije prvi put da lažima krče put svojim vođama do pozicija na kojima su potrebni svojim poslovnim partnerima.

U narednim danima, treba očekivati uključenje svih kadrova verziranih za predizborna mešetarenja. Kako je repertoar gorenavedenih i sličnih predizbornih podvala decenijama gledan u Crnoj Gori, rezultat će najverovatnije biti kontraproduktivan po naručioce uprkos malom broju glasača. U skladu sa poslovicom Abrahama Linkolna: "Možeš lagati neke ljude sve vreme, možeš lagati sve ljude neko vreme, ali ne možeš lagati sve ljude sve vreme".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati