Svet

10. 03. 2023. 13:26 2

Misteriozna zaraza na kruzeru koji je širio koronu svetom

Više od 300 putnika i članova posade obolelo je od misteriozne bolesti na kruzeru "Princeza Rubi" tokom putovanja od Teksasa do Meksika i nazad u periodu od 26. februara do 5. marta.

Od 2.881 putnika, 284 je prijavilo da je bolesno, što je skoro 10 odsto, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Od 1.159 članova posade, razbolelo se 34, što je oko tri odsto.Simptomi koji dominiraju među obolelima su povraćanje i dijareja. Sve do danas, uzrok bolesti je nepoznat.

Nakon izbijanja zaraze, članovi posade su obavestili goste o porastu broja obolelih na brodu. Članovi posade su takođe pojačali čišćenje i dezinfekciju i sakupili uzorke stolice od nekih bolesnih gostiju kako bi ih poslali u laboratoriju CDC-a na patološko testiranje.- Bolesnim putnicima rečeno je da se izoluju u svojim kabinama - rekao je portparol kruzera.

Za sada nije poznato da li je neko od putnika hospitalizovan.- Bolest je verovatno uzrokovana norovirusom - rekao je portparol kruzera. Međutim, još uvek nema zvaničnih informacija o uzroku zaraze.

Norovirus je veoma zarazan i često ga zovu "virusom kruzera". Više od 90 odsto bolesti, koje uključuju dijareju na kruzerima, izazvane su norovirusom, prenosi CDC.

Ovo nije prvi put da Princeza Rubi puni naslove medija zbog bolesti na brodu. Kruzer je imao brojne epidemije korona virusa, a jedno zloglasno putovanje 2020. godine stoji iza više od 10 odsto prvih slučajeva korona virusa u Australiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati