Svet

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

18. 02. 2023. 18:41 0

Migranti se ugušili u kamionu, uhapšeno 7 osoba

Sedam osoba je uhapšeno u Bugarskoj nakon što je kod Sofije nađeno 18 tela migranata u napuštenom kamionu kojim su putovali od granice s Turskom do granice sa Srbijom.

- Mogu da potvrdim da je sedam osoba privedeno - rekao je za Frans pres zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Među uhapšenima je i šef bande krijumčara, ranije zbog trgovine ljudima osuđen na uslovnu kaznu od pet meseci zatvora, rekao je drugi državni zvaničnik.

Istraga je utvrdila da je kamion ilegalno prevozio 52 osobe skrivene ispod drvene građe, mahom avganistanske migrante koji su došli iz Turske. Spasena 34 migranta su u bolnici, gde lekari kažu da su se gušili u malom prostoru i da su teško dehidrirali, a danima nisu ni jeli.

Novinar Nikolaj Krstev kaže da se pretraga kuća i stanova u Bugarskoj nastavlja i danas, prenosi N1.

- Migranti su izgubili život dok su spremani za prelaz bugarsko-srpske granice. Oni su se ugušili u kamionu koji je namenjen za prevoz drveta. Oni su se nalazili mu posebnom bunkeru, ali nije bio ispravan dovod vazduha, pa su izdahnuli. Kada su šoferi saznali da su nastradali, oni su pobegli - naveo je Krstev.

Bugarska, koja je jedan od glavnih ulaza migranata u EU, prošle godine je zabeležila porast ilegalne imigracije, uprkos 235 kilometara ograde od bodljikave duž granice sa Turskom. Poslednjih meseci je priliv migranata najveći još od migrantske krize 2015. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati