Svet

[ Izvor: Telegraf ]

06. 02. 2023. 18:25 0

HOROR U požaru poginula majka sa sedmoro dece

Velika tragedija dogodila se u Francuskoj, kada su u noći između nedelje i ponedeljka i požaru izgoreli majka i njeno sedmoro dece. Stradali su žena koja je imala 40 godina, dva dečaka uzrasta dve i 14 godina, i pet devojčica koje su imale tri, sedam, 10, 13 i 14 godina.

Požar je izazvala neispravna mašina za sušenje veša koja se nalazila u prizemlju, posle čega je vatra brzo zahvatila ostale delove kuće.Otac (40) ove porodice, koju su sačinjavali roditelji iz dva prethodno razvedena braka i njihova deca, uspeo je da siđe do prizemlja da vidi šta se događa, ali od vatre nije mogao da se vrati do drugog sprata, gde su njegova supruga i deca ostali zarobljeni u plamenu.

On je zadobio teške opekotine i prebačen je u bolnicu, ali život mu nije u opasnosti.

Vatra je bila toliko jaka da je zahvatila i susednu kuću. Vatrogasci su pozvani oko jedan sat posle ponoći, njih 80 borilo sve više sati s vatrenom stihijom. Intervenciju su otežale električne roletne i usko stepenište. Meštani Šarlija na Marni, gradića sa dve i po hiljade stanovnika, stotinak kilometara istočno od Pariza, su u šoku. Organizovana je psihološka pomoć za susede i đake u školi koju su pohađala stradala deca. Stanovnici ovog mesta u ponedeljak su tokom dana ostavljali bukete cveća na mestu nesreće.Neispravni kućni aparati u Francuskoj izazovu oko 300.000 požara u kojima pogine oko 800 ljudi i bude 10.000 povređenih. Sedamdeset odsto ovakvih incidenata se događa noću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati