Svet

[ Izvor: Mediji ]

24. 01. 2023. 21:41 0

Pucnjava u Vašingtonu, ubijeno troje (VIDEO)

Najmanje tri osobe su ubijene danas u pucnjavi u prodavnici u saveznoj američkoj državi Vašington, saopštila je policija. Naoružani napadač je potom pobegao sa mesta zločina i zabarikadirao se u kući koja je sada okružena specijalcima, javljaju američki mediji. Osumnjičeni za trostruko ubistvo nalazi se u porodičnoj kući oko tri kilometra udaljenoj od mesta zločina u gradu Jakimo.

Majka Džereda Hadoka (21), osumnjičenog za trostruko ubistvo, preko zvučnika ga moli da se preda. Timovi specijalaca okružili su kuću, dok su iznad nje i dronovi. Zbog bezbednosti, deca su ostala u školama i nikome nije dozvoljen izlaz, a na okolnim putevima je zaustavljen saobraćaj. Majka osumnjičenog je ispred kuće i pokušava da ga pregovara sa njim, javio je NBC. To je najnoviji zastrašujući vatreni obračun koji je potresao krvlju natopljenu zemlju ove nedelje nakon uzastopnih masovnih pucnjava u Kaliforniji, u kojima je poginulo 18 ljudi.
Senatorka Peti Marej objavila je saopštenje nakon pucnjave u gradu Jakimo, tvrdeći da je zemlju zahvatila "epidemija oružanog nasilja".

- Ako smo ozbiljni u borbi protiv ovakve vrste kriminala, potrebni su nam jaki savezni zakoni o bezbednosti oružja - navela je ona na Tviteru.Prema rečima šefa policije Jakima Metjua Mareja, nije bilo sukoba između dve strane, već da je reč o nasumičnom činu nasilja.

- Muškarac je samo ušao i počeo da puca - rekao je Marej novinarima.

Policija Jakima je saopštila da je osumnjičeni prvo ušao u benzinsku pumpu i "pokušao da uđe u predvorje", ali su vrata bila zaključana.

- Potom je otišao preko puta. Dok je ulazio u prodavnicu, izvadio je pištolj i pucao u dve osobe koje su u tom momentu uzimale hranu. Oboje su na mestu ostali mrtvi - rekao je šef policije.

Osumnjičeni je potom izašao iz prodavnice, zatim pucao u još jednu osobu koju je takođe usmrtio na licu mesta. Muškarac je zatim pretrčao ulicu nazad do benzinske pumpe, pucajući u sivi ili srebrni "krajsler 200", a vozača je primorao da sedne na suvozačevo sedište. Stanje vozača zasad nije poznato, preneo je Dejli mejl.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati