Svet

[ Izvor: N1 ]

22. 11. 2022. 17:16 14

Orban i šal Velike Mađarske, na njemu i Vojvodina (VIDEO)

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zatražio je od funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana i Balinta Pastora da iskoriste bliske veze sa Viktorom Orbanom i utiču na njega kako bi prestao da nosi navijački šal sa mapom velike Mađarske, koja obuhvata i teritoriju Vojvodine.

Orban već godinama neskriveno ističe simbole velike Mađarske, koja zauzima teritorije susednih država, navodi se u pisanoj izjavi Martona.

- Otac i sin Pastor još nisu viđeni sa takvim šalovima, ali oni snažno podržavaju izgradnju novosadskog spomenika žrtvama iz 1944. i 1945. godine, među kojima su i brojni pripadnici Hortijevog fašističkog režima, koji su u Novom Sadu i celoj Bačkoj počinili brojne zločine - naglašava LSV.
Marton dodaje da su "otac i sin Pastor skloni da optuže građane Novog Sada za antimađarsku politiku, a zaboravljaju da je zbog politike njihovih današnjih koalicionih partnera, preobučenih radikala, ali i samog Saveza vojvođanskih Mađara, u Vojvodini za 30 godina 200.000 Mađara manje".

- Poručujemo Ištvanu i Balintu Pastoru da zaborave Šešeljev narativ, jer takav jezik ne može doneti ništa dobro ni Mađarima, ni Srbima, niti bilo kome u Vojvodini i Srbiji - ističe Marton.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati