Svet

[ Izvor: K1info.rs ]

15. 11. 2022. 08:04 13

Putin doneo ukaz: Sigal i Depardje mogu u rat!

Od juče i građani Rusije koji imaju državljanstvo ili boravišnu dozvolu neke druge zemlje mogu biti pozvani u rusku vojsku, navodi se u ukazu predsednika Vladimira Putina koji je stupio na snagu.

Ranije su samo građani Rusije koji nemaju dvojno državljnstvo mogli biti regrutovani, a strani državljani su i do sada mogli da služe u ruskoj vojsci pod ugovorom.

Prema novoj verziji pravilnika, mogu biti regrutovani „vojnici, mornari, narednici i podoficiri koji su državljani Rusije, uključujući i one koji imaju državljanstvo druge zemlje ili boravišnu dozvolu ili drugi dokument koji potvrđuje pravo na stalni boravak na teritoriji strane države.

To teoretski znači da bi i poznate ličnosti mogle da zaduže puške i pravac - Ukrajina...

Podsetimo se, američki glumac i producent Stiven Sigal, koji je rekao da ima ruske korene po majci, dobio je rusko državljanstvo 3. novembra 2016. ukazom Vladimira Putina.

Žerard Depardje se odrekao francuskog državljanstva 2012. godine, a u januaru 2013. godine dobio je ruski pasoš.

Džef Monson, bivši američki MMA borac dobio je rusko državljanstvo u decembru 2015. On je svoju prvu borbu vodio pod ruskom zastavom na Božić. Izjavio je da kada je prvi put došao u Rusiju bila je to ljubav na prvi pogled. Kada je rat počeo, mišljenje nije promenio, pružio je podršku Putinu i ruskim vojnicima. Za ruske medije je izjavio da se nada da ga neće zvati, ali ako do toga dođe, odazvaće se, jer po njegovim rečima, ko će ići u rat ako svi kažu ne.

Amerikanac, bokser Roj Džons mlađi dobio je ruski pasoš u oktobru 2015, a američki snouborder Vik Vajld oženio se ruskom lepoticom Alejn Zavarzin, i u proleće 2012. godine postao ruski državljanin.

Naravno, mala je verovatnoća da će bilo koja od poznatih ličnosti sa ruskim pasošem biti mobilisana, ali ko zna šta nam donosi sutra...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati