Svet

[ Izvor: Index.hr ]

06. 10. 2022. 12:45 22

Mobilisani Rusi: Nemamo ništa, živimo k'o životinje

Ruska Pravda, poznata kao medij koji veliča lik i delo Vladimira Putina, piše o haosu do kojeg je došlo nakon što je Rusija mobilizovala nekoliko stotina vojnika i poslala ih na obuku u Belgorod i Taman. Medij koji inače služi kao ruski propagandni alat ovoga puta prenosi informacije koje ne idu u korist Putinu i ruskoj vojsci.

Kako navodi Pravda, vojnici 1. tenkovskog bataljona i 1. tamanske divizije nisu potpisali nikakve ugovore s ruskom državom. Dobili su puške, ali ne i vojne isprave. Mobilizacija ni na jedan način nije formalizovana, nisu otvoreni ni bankovni računi za plate. Borci su poslati u šume gde već šest dana žive u rovovima koje su sami iskopali. Medij blizak Putinu objavio je ispovesti vojnika koji opisuju haos na ratištu, prenosi Index.hr.

- Nisu nam dali šatore, živimo u rovovima koje smo sami iskopali. U ovom trenutku nas je 400 ovde u Tamanu i ne planiramo da idemo nigde dok ne dobijemo pomoć od države - rekao je jedan od mobiliziranih vojnika u Tamanu, a drugi je potvrdio da ništa bolje nije ni u Belgorodu:

- Ima nas 500-tinjak naoružanih, ali niko od nas nije pripojen nekoj jedinici, živimo već nedelju dana kao životinje bez logističke podrške. Nemamo apsolutno ništa, nikome ne trebamo i niko ne zove. Nismo prošli nikakav trening, sami sebi kupujemo hranu, da ne spominjem municiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati