Svet

Direktno.rs

28. 09. 2022. 18:50 20

Italijani skinuli zastavu EU i postavili svoju (VIDEO)

Nakon što je na izborima u Italiji pobedila liderka ekstremne desnice Đorđa Meloni, u toj zemlji krenulo se s ispoljavanjem netrpeljivosti prema Evropskoj uniji. Nepoznata grupa demonstranata skinula je u Rimu zastavu EU sa jedne od zgrada institucija te zemlje i postavila italijansku.

Na video snimku koji kruži društvenim mrežama, maskirani desničari pokazali su animozitet prema EU, bacivši zastavu sa zgrade.

"Braća Italije", čiji je lider Đorđa Meloni dobili su najviše glasova na izborima u Italiji i zajedno sa svojim partnerima iz desnog ideološkog spektra formiraće novi vladu, na čijem će čelu upravo biti Meloni, što će je učiniti prvom premijerkom te zemlje.
Meloni planira da formira najdesničarskiju vladu Italije od Drugog svetskog rata, a pristalice ovakve politike pokazale su da ne misle ništa dobro o Evropskoj uniji. Oni su tokom jednom protesta skinuli zastavu EU sa zgrade i postavili zastavu Italije.

Tom prilikom došlo je i do sukoba sa policijom, što se može uočiti i i na snimku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati