Svet

[ Izvor: Mediji ]

28. 08. 2022. 12:08 4

Hotel gde su se otrovali turisti radio bez dozvole

Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela "Loza" u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom, potvrdila je vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević. Ona je podsetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel "Loza", a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu.

Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana "Loza" i zabranila služenje hrane.

Turisti otrovani hranom bili su i smešteni u hotelu "Loza", ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja. Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su da su strani državljani, koji su u subotu imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja.
Iz ove ustanove naveli su da je u toku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaveštena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati