Svet

[ Izvor: Klix.ba ]

03. 08. 2022. 19:21 0

Veliki požar u Neumu: Stanje sve gore, snabdevanje strujom u opasnosti

Požar na području Neuma koji je aktivan od juče se sve više pogoršava, a iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Neuma ističu da su u deficitu s ljudstvom, a da im vreme i situacija ne idu u prilog.

Vatra je na planini u blizini Neuma buknula juče, smirila se tokom dana i sedećeg jutra, no ponovo se rasplamsala i sada preti da ugrozi kuće.Požar se približava naselju Hutovo, i kreće se prema Zelenikovcu i Prapratnici, navodi Klix.ba.

Već neko vreme vatrogasci se bore i za dalekovode koji su ugroženi požarom s obzirom na to da bi njihovo oštećenje dovelo do nestanka struje.

Na terenu su vatrogasci iz Neuma i okolnih opština, kao i brojni meštani, međutim helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji je trebao da stigne nakon odobrenja Predsedništva BiH još nije došao. Stoga se vatrogasci sami sa zemlje bore sa vatrom po nepristupačnom terenu.

Osim terena, na ruku im ne idu ni vremenski uslovi. Ističu da ukoliko vetar nastavi duvati istom jačinom, požar će postajati sve širi i teži za gašenje.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati