Svet

[ Izvor: Dan ]

21. 06. 2022. 09:40 2

Završni razgovori SPC i Vlade CG oko Temeljnog ugovora

Vlada Crne Gore će na sednici u četvrtak, 23. juna, usvojiti informaciju o Temeljnom ugovoru koji treba da bude potpisan sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a danas će se ta informacija naći na Komisiji za ekonomsku politiku i finansije, odnosno KEP-u, nezvanično saznaje "Dan" iz dobro obaveštenih izvora.

Informaciju o Temeljnom ugovoru pripremilo je Ministarstvo pravde, a ministrima će je predstaviti ministar Marko Kovač. Prema saznanjima, odmah nakon što informacija o Temeljnom ugovoru "prođe" Vladu, pristupiće se završnim razgovorima sa Srpskom pravoslavnom crkvom i konačnom dogovoru. Izvori "Dana" tvrde da bi do kraja juna trebalo da se završi usaglašavanje teksta, a onda bi bio dogovaran termin za potpisivanje Temeljnog ugovora, saznaje Dan.
Inače, Abazović je juče rekao da će pitanje potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom biti ubrzo okončano.

- Cilj Vlade je obezbeđivanje što šireg konsenzusa o Temeljnom ugovoru. Ko god može da pomogne da se unapredi tekst Temeljnog ugovora, dobrodošao je. To pitanje ćemo vrlo brzo završiti, na način koji predviđaju Ustav i zakoni, i nadamo se da će Temeljni ugovor biti prihvaćen u širem konsenzusu. Treba da idemo dalje, čekaju nas druge obaveze - rekao je Abazović.

Na drugoj strani, ostaje otvoreno pitanje šta će uraditi ministri iz Socijaldemokratske partije, koji su u poslednje vreme krenuli u pravu kampanju protiv Srpske pravoslavne crkve, a naročito ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić, kojeg u kuloarima već nazivaju "ministrom crkvenih poslova i odbrane od srpske agresije na Crnu Goru".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati