Svet

[ Izvor: Telegraf.rs ]

13. 06. 2022. 10:20 0

Devojčica (9) umrla od teške zaraze vaškama

Majka i baka devetogodišnje devojčice optužene su za ubistvo prvog stepena nakon što je dete umrlo od simptoma povezanih sa teškom infestacijom vaški.

Neidentifikovanu devojčicu koja nije reagovala pronašli su bolničari pozvani u njen dom u Arizoni, "sa velikom količinom vaški na licu", pokazuju sudski dokumenti. Bolničari koji nisu uspeli da je reanimiraju, rekli su istražiteljima da je "bližim pregledom otkriveno da je u njenoj kosi ogromna količina vaški".

Sandra Krajković (38) i Elizabet Krajković (64) uhapšene su i optužene za ubistvo prvog stepena nakon što su prvobitno uhapšene zbog zlostavljanja dece, izvestio je Law and Crime, prenosi Mirror.

Prema obdukciji, dete je umrlo od anemije povezane sa infekcijom vaški, a neuhranjenost je doprinela njenoj smrti. Navodi se da je jedan od starije braće i sestara žrtve rekao policiji da je njena majka pokušala da leči vaške vodom za ispiranje usta.

Tekstualne poruke iz njihovih telefona pokazale su da su one odlučile da ne traže medicinsku pomoć zbog simptoma deteta. Sandra je 14. i 15. marta poslala poruke svom dečku da zna da treba da odvede ćerku u bolnicu.

Dečko joj je navodno rekao da odvede dete u bolnicu, ali je ona navodno odbila.

Devojčicina baka je takođe bila svesna da je dete teško bolesno i pretila je da će pozvati hitne službe dok je čuvala nju i drugu decu svoje ćerke, ali se odlučila da to ne učini, poslavši Sandri poruku da devojčica "ne može da ide u hitnu sa svojom kosom".

Policija je rekla da je Sandra tokom intervjua priznala da je njen nemar doveo do smrti njenog najmlađeg deteta, rekavši policajcu da bi "da je tražila medicinsku pomoć (njena ćerka) verovatno još uvek bila živa", navodi se u izjavi pod zakletvom.

Sandra i Elizabet su uhapšene u martu i prvobitno optužene za krivično delo zlostavljanja dece u vezi sa njihovim tretmanom braće i sestara deteta, starosti 11 i 13 godina.

Policija je, kako se izveštava, saopštila da su oba deteta takođe patila od teške infestacije vaški.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati