Svet

[ Izvor: Daily Mirror ]

29. 05. 2022. 18:27 121

"Putin je teško bolestan, lekari mu daju još 3 godine"

Ruski predsednik Vladimir Putin verovatno je teško bolestan i preostale su mu još najviše tri godine života, rekao je neimenovani agent FSB-a nekadašnjem kolegi, prebegu Borisu Karpičkovu, prenosi Daily Mirror.

Iako tvrdnje o oslabljenom zdravlju ruskog čelnika sve više kolaju svetskim medijima proteklih meseci, od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, sada već pristižu iz toliko različitih izvora da je teško poverovati da u njima nema barem doze istine.

Boris Karpičkov bivši je agent KGB-a i FSB-a, rođeni Letonac koji je za Moskvu špijunirao svoju domovinu nakon što je proglasila nezavisnost, a 1998. je pobegao u Britaniju, gde je postao jedan od najglasnijih kritičara Putinovog režima.

U razgovoru za britanski Mirror kazao je da je od bivšeg kolege dobio poruku da ruski predsednik boluje od "teškog oblika brzonapredujućeg karcinoma", da polagano gubi vid, te da su mu preostale dve-tri godine života.

Slične tvrdnje prenose i drugi izvori koji se pozivaju na informacije pristigle od ljudi iz šireg kruga zvaničnika u Kremlju. Na Telegram kanalu General SVR, koji tvrdi da ima izvore iz Kremlja, objavljena je vest da je Putin ovog meseca imao operaciju za koju su lekari rekli da je nužna, koja je uspešno obavljena i da se Putin trenutno oporavlja.

Lekari su navodno obavili operaciju u noći sa 16. na 17. maj, nakon što su Putinovi dežurni lekari insistirali da se ona hitno zakaže. Kanal je naglasio kako je već pre primećeno da je Putin bio odsutan iz medija i iz vesti od 17. do 19. maja, te da je imao kontakt jedino sa Nikolajem Patruševom, sekretarom veća bezbednosti Ruske Federacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 121

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati