Svet

Direktno.rs

08. 12. 2021. 09:59 45

Šta to Lukašenko i Putin stalno pričaju o Srbiji?!

Na sastanku sa rođenim bratom velikog "biznismena" Boguljuba Karića, Dragomirom - predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da na skoro svakom sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovaraju o Srbiji. O čemu to razgovaraju?!

Da podsetimo, Aleksandar Lukašenko je jedan od poslednjih evropskih diktatora koji se brutalno, fizičkom silom i svim vidovima progona, obračunava sa političkim neistomišljenicima koji traže demokratiju, slobodu medija i vladavinu prava.

Ova izjava je posebno zanimljiva s obzirom na to da je ovih dana nakon pisanja Direktno.rs, Asošiejted pres (AP) objavio informaciju koju se preneli mnogi svetski mediji da su Rusija i Srbija u najstrožijoj tajnosti formirale Radnu grupu za borbu protiv obojenih revolucija. Ova Radna grupa, između ostalog, predviđa “suprotstavljanje masovnim neredima”, ali i nadgledanje opozicionih aktivista, nevladinih organizacija i nezavisnih novinara.

Kada je tačno ova Radna grupa formirana nije poznato, ali prema nekim informacijama ona funkcioniše uz otežane (korona) uslove duže od godinu dana. Nije poznato ko ju je konkretno formirao - da li je reč o međuvladinoj radnoj grupi, da li su je osnovala srpsko i rusko ministarstvo unutrašnjih poslova ili bezbednosne službe.

Međutim, izvesno je da su u njen rad direktno ili indirektno uključeni ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Ruske federacije.

Nikolaj Patrušev je inače šef svih službi bezbednosti u Rusiji, kojih u toj zemlji ima na desetine. Na poziciji sekretara Saveta bezbednosti Rusije, nalazi se već 13 godina, a pre toga bio je direktor Federalne službe bezbednosti, koja je naslednica KGB.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati