Svet

[ Izvor: N1 ]

04. 12. 2021. 20:13 3

Protesti u Parizu, Njujorku, Berlinu: SNS, marš sa vlasti!

Oko trideset državljana i državljanki Republike Srbije u Njujorku protestovali su ispred zgrade Ujedinjenih nacija u znak podrške demonstracijama u Srbiji. Protesti podrške održani su i u Berlinu, Parizu, te su tom prilikom poslate poruke, a jedna od najjačih je "Rio Tinto, marš sa Drine - SNS, marš sa vlasti".

- Srbija je naša zemlja, te ne možemo pasivno da posmatramo nepovratno uništenje i da podržavamo nasilje. Kapitalistička eksploatacija se čuva za osiromašene i opljačkane zemlje kao što je Srbija. Bitno je da jasno stavimo do znanja da smo protiv bilo kog oblika nasilja - rekla je Nataša Prljević, a prenosi N1.

Okupljeni očekuju da vlast ispuni zahteve i povuče izmene Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i da prekine poslovanje sa multinacionalnom kompanijom Rio Tinto.

- Podržavamo građane i građanke u iskazivanju nezadovoljstva i osuđujemo upotrebu sile u aktuelnim blokadama, kao i svaki pokušaj kriminalizacije protesta putem državnih medija - rekao je Vojin Paunović.

- Očekujemo oslobađanje svih uhapšenih demonstranata, kao i istinu o borbama građanskih inicijativa na Radio televiziji Srbije - dodao je Paunović.

Sa porukama protiv Rio Tinta i srpskim zastavama, građani su se u Berlinu okupili kod Brandenburške kapije.

Protest podrške održan je u Parizu. Demonstranti su nosili transparente "Hoću da dišem", "Napredno zagađenje" i "Srbija nije na prodaju".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati