Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Svet

Slobodan Vasković

18. 10. 2021. 08:30 30

Pismo novinara Dodiku: Ti si zlo, idi, već uveliko kasniš

Reakcije na huškačke nastupe Milorada Dodika se ne smiruju. Među onika koji ukazuju na pogubnost Dodikovog govora, ali i delovanja je banjalučki novinar Slobodan Vasković, prenosi sarajevsko "Oslobođenje".

U reakciji, formulisanoj kao pismo upućeno Dodiku, tvrdi, između ostalog, kako svaki put kada spomene ugroženost Srba, lider SNSD-a dodatno doprinese njihovom nestanku.

Vaskovićevo pismo Dodiku prenosimo u celosti:

Moraš da ideš. Već uveliko kasniš. Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti si nemilosrdni, beskrupulozni, otrovni istrebljivač srpskog naroda!

Svaki dan tvog boravka u BiH, Republici Srpskoj, je novi dan stradanja Srba, kao naroda i svakog Srbina pojedinačno. I svakog čoveka, ma kako se zvao i koje vere bio, koji živi u državi.

Svaki put kada ti pomeneš zaštitu Srba, oni su još ugroženiji; Padnu nove srpske glave - bilo od bolesti, bilo od droga kojima ih tvoji saučesnici truju, bilo od nemaštine, bilo od terora koji nad Srbima sprovodiš, zajedno sa zločincima kojima si okružen.

Svaki put kada ti pomeneš pravoslavlje, pravoslavaca je sve manje; Slamaju se kao pokošeno snoplje! Svaki put kada lažno ustvrdiš da si ti Srbin i pravoslavac - bogohuliš, a tvoju blasfemičnost plaća narod dankom u dušama. Ti si najveće prokletstvo za Srbe koje im se desilo u poslednjih 100 godina i koje je spremno da narod biološki uništi. Svaki tvoj postupak je novi krug fizičkog nestanka dela naroda; Svaka tvoja reč je mač koja odseče novu srpsku glavu.

Trebaš da ideš, jer ti nisi Srbin, niti pravoslavac. Ti si, jednostavno, zlo, koje nema ni naciju ni veru; Zlo koje je spremno da uništi sve samo kako bi dokazalo da je zlo, jer je to jedini način na koji se ostvaruješ - zlom.

Već si vekovno zlo; Stogodišnje prokletstvo koje nijedan narod nije zaslužio, ma kakav bio, makar najlošiji bio. Srbi nisu najbolji, ali ni najlošiji, a ti ih predstavljaš i činiš najmonstruoznijim.

Činiš sve da prokletstvo bude potpuno, zlo apsolutno ostvareno; Činiš sve kako bi Srbi nestali iz BiH, kako bi im se svaki trag zatro, zameo, izbrisao i već si mnnogo na tom projektu istrebljenja učinio - otišlo je preko 300.000 Srba iz BiH, a ti nastavljaš da ih izgoniš, progoniš, terajući ih u duhovnu i svaku drugu bedu, likvidiraš.

One koji o(p)staju u BiH ne prestaješ, sadistički, da mrcvariš, satireš - već si ogromnu većinu doveo u status apsolutnog siromaštva, od kojeg je tek mikron do nestanka. Uništio si izvore nacije, teško ih zatrovao, trebaće vek da se oporave. Ako uopšte ima nade da će narod imati taj vek, da neće nestati pre njegovog početka.

Taj vek počinje tvojim odlaskom; Svaki dan tvog ostanka u RS, Bakincima, bilo gde na teritoriji BiH, je nova godina udaljavanja od početka tog veka oporavka naroda. Uništio si zdravlje, obrazovanje, kulturu nacije; Svaku porodicu, kao matičnu ćeliju nacije, ti si teško oštetio, skrunio do ivice nestanka.

Zlo je zarazno; Zarazio si mnoge oko sebe, kako bi saučestvovali sa tobom u istrebljenju kompletnog naroda; Srpskog! Gori si od svake pandemije, a ovu posljednju, virusnu, iskoristio si da se dodatno obračunaš sa narodom - trujući ga na sve moguće načine.

Sada spremaš konačno rešenje za Srbe - nameravaš ih zatvoriti u Gulag koji si od Republike Srpske napravio; Gulag, ograđen zlom koje isijavaš; Izolovati i učiniti sve kako bi bili u konclogoru, kojim komanduješ, poništeni; Naterani da odu; Prisiljeni da umru; Kako bi zauvek nestali!

Ukoliko narod želi da preživi, a ti ne odeš, moraće naći način da te oteraju; Ako to narod ne učini počiniće samoubistvo s predumišljajem; Što je nastavak ubistva naroda s predumišljajem, zločina koji činiš iz dana u dan, iz sata u sat, iz minuta u minut - stoki u pismu banjalučkog novinara Slobodana Vaskovića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

No pasaran!

Zoran Živković [01.12.2021.]


Anketa

Kakva je bila svrha bagera iz Šapca na protestima?

Rezultati

Video dana

Domino efekat bez domina